Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Στα άκρα η αντιπαράθεση“, γράφει ότι σε μείζον πολιτικό ζήτημα που αγγίζει τις σχέσεις Αθήνας-Λευκωσίας, εξελίσσεται η αντιπαράθεση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας με την Ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, και ότι μετά τη ρηματική διακοίνωση προς τη Λευκωσία, ο κ. Βενιζέλος εξέδωσε ανακοίνωση με ανοίκειους χαρακτηρισμούς κατά της Ευρωβουλευτού. Γράφει, επίσης, ότι αλλάζει εκ νέου η εικόνα του τραπεζικού κλάδου με την απόφαση της Τράπεζας Κύπρου να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου, διαφοροποιώντας το μετοχολόγιό της στον βαθμό που οι Ρώσοι μέτοχοι πάρουν μέρος στην έκδοση κεφαλαίου τουλάχιστον €1 δισεκατομμυρίου. Επίσης, γράφει ότι πραγματοποιήθηκε χθες διαμαρτυρία έξω από το ξενοδοχείο της εταιρείας “Τσόκκος” στην Πρωταρά σχετικά με την υπόθεση κακοποίησης σκυλιού.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Παρέμβαση Αναστασιάδη“, γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε χθες ότι “άριστες και άψογες είναι οι σχέσεις που αναπτύσσουμε με τη μητέρα πατρίδα”, και κάλεσε όλους να αποφεύγουν “πειρασμούς” που θα μπορούσαν να μολύνουν μιαν παραδοσιακή σχέση στήριξης. Γράφει, επίσης, ότι ο Σύνδεσμος Συγγενών Αγνοουμένων 1964 εκφράζει πικρία γιατί το κράτος όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν δεν είχε κάνει κάτι ουσιαστικό για τη διακρίβωση της τύχης των 44 Ελληνοκύπριων αγνοουμένων της περιόδου εκείνης. Επίσης, γράφει ότι την πενταετία 2009-2013 εκδηλώθηκαν 263 πυρκαγιές και η συνολική έκταση που κάηκε ανέρχεται στα 1.645 εκτάρια, και ότι οι 196 πυρκαγιές ήταν ανθρωπογενείς, δηλαδή προκλήθηκαν από τον άνθρωπο και οι υπόλοιπες από κεραυνούς.

Σημερινή: Με τίτλο  “Παραίτηση Βενιζέλου ζητεί η Ελένη Θεοχάρους“, γράφει ότι έντονες αναταράξεις σε Αθήνα και Λευκωσία προκαλεί χθεσινή δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ευάγγελου Βενιζέλου για το Κυπριακό, δια της οποίας αφήνει δηκτικότατες αιχμές κατά της Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους όσον αφορά το ερώτημα που υπέβαλε στο Συμβούλιο Ένταξης ΕΕ-Τουρκίας, αλλά και “δήθεν πατριωτικών κύκλων, οι οποίοι προσπαθούν να εμπορευθούν πολιτικά ή δημοσιογραφικά τις εθνικές ευαισθησίες”. Γράφει, επίσης, ότι σημαντικά νομοσχέδια, από τα οποία η πλειοψηφία είναι μνημονιακές υποχρεώσεις, βρίσκονται σε διάφορες επιτροπές της Βουλής. Επίσης, γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου πραγματοποιούν σήμερα νέα συνάντηση.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Οργή και αγανάκτηση ασθενών και ιατρικού προσωπικού“, γράφει ότι στη λίστα αναστολής καίριων για την υγεία έργων, που “κοσμούν” τα κρατικά ακτινοθεραπευτικά, οι σταθμοί ασθενοφόρων, το Κέντρο Τραύματος και η Καρδιοχειρουργική Κλινική στο Νοσοκομείο Λεμεσού, προστέθηκε από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη και η επέκταση του Τμήματος Αιμοδιάλυσης, πράγμα που προκαλεί ερωτήματα. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απηύθυνε χθες έκκληση για ενότητα προς την πολιτική ηγεσία και την κυπριακή κοινωνία στο Κυπριακό. Επίσης, γράφει ότι με νέα, ακόμη πιο μαζική και δυναμική διαμαρτυρία, εκατοντάδες πολίτες απαίτησαν τη δημιουργία αστυνομίας ζώων και την παραδειγματική τιμωρία αυτών που προκάλεσαν το θάνατο αδέσποτου σκύλου στο ξενοδοχείο “Αναστασία”.

Cyprus Daily: Με τίτλο  “Θετική ενέργεια“, γράφει ότι μετά την επίσκεψη του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Κύπρο, η Ουάσινγκτον έχει και πάλι χαιρετίσει το ενεργειακό μέλλον του νησιού και έχει στηρίξει το δικαίωμα της Κύπρου για εκμετάλλευση των φυσικών πόρων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της. Γράφει, επίσης, ότι για πρώτη φορά σε δεκαετίες υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ελλάδας αντέδρασε έντονα σε ζήτημα που αφορά το Κυπριακό, που παραδοσιακά θεωρείται ζήτημα κοινής εθνικής στρατηγικής, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Ευάγγελο Βενιζέλο να χαρακτηρίζει την Κύπρια Ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους ανεύθυνη. Επίσης, γράφει ότι ο αντισφαιριστής Novak Djokovic νίκησε χθες τον Roger Federer, σε πέντε συναρπαστικά σετ για να κερδίσει δεύτερο τίτλο στο Wimbledon.