Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ:  Στο κύριο της θέμα με τίτλο γράφει ότι “Σύνδρομο Οθέλλου οδήγησε στο έγκλημα” πως το σύνδρομο του Οθέλλου φαίνεται να έδρασε στην περίπτωση του Ανδρέα Πίτη, ο οποίος σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του Μαργαρίτα και την 9χρονη κορούλα του Αντωνία, και τραυμάτισε κρίσιμα τον 14χρονο γιο του Κλεόπα. Αλλού αναφέρει πως 227 εκατομμύρια ευρώ θα στοιχίσει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και πως αναμένεται να γίνουν 100 χιλιάδες αιτήσεις. Εξάλλου αναφέρεται σε χάσμα στις διακοινοτικές συνομιλίες για το Κυπριακό.

 ΑΛΗΘΕΙΑ:  Με κύριο τίτλο “Προσπάθησαν να τον αφοπλίσουν” γράφει πως δυο πρόσωπα του περιβάλλοντος του δράστη του μακελειού στο Στρόβολο όταν τον είδαν να σκοτώνει τη γυναίκα του τον ακινητοποίησαν προς στιγμή. Αλλού αναφέρει πως θα φυλακίζονται όσοι πολίτες της Δημοκρατίας ή αλλοδαποί τελούν εικονικούς γάμους με αποκλειστικό σκοπό την είσοδο ή παραμονή στη Δημοκρατία. Εξάλλου σε άλλο θέμα αναφέρει πως το πράσινο φως για τη δόση των 600 εκατομμυρίων ευρώ άναψε χθες το Eurogroup.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:  Κύριο του θέμα με τίτλο “Βαθύ μαξιλάρι τα 750 εκατ. Ευρώ” πως η έκδοση πενταετούς ομολόγου συνολικού ύψους 750 εκ. Ευρώ αποτελεί σημαντικό μαξιλάρι χρηματοδότησης στο πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου. Αλλού σημειώνει πως η μεγαλύτερη κρατική εταιρεία υδρογονανθράκων της Κίνας η China National Offshore Oil Corp (CNOOC) βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις Noble και Delek για απόκτηση του 30-40% του τεμαχίου 12 της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιλαμβανομένου του κοιτάσματος “Αφροδίτη”. Αλλού αναφέρει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεσμεύτηκε για επαναξέταση όλων των αιτημάτων των οδηγών ταξί από ειδική διυπουργική επιτροπή.

ΧΑΡΑΥΓΗ:  Κύριος τίτλος  “Ηλθε ο καιρός να γίνουν άλλες σκέψεις” αναφέρει πως σοβαρός προβληματισμός για το κατά πόσον οι έφεδροι στρατιώτες θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους στο στρατιωτικό τυφέκιο G3, εκφράστηκε χθες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αμυνας, με αφορμή την πρωτοφανή οικογενειακή τραγωδία στο Στρόβολο. Αλλού αναφέρει πως καταργείται η ανωνυμία των φιλάθλων στα γήπεδα και πως η κάρτα φιλάθλου θα περιέχει βιομετρικά στοιχεία. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για παράνομες βιομηχανικές εγκαταστάσεις στο λιμάνια Λάρνακας.

The Cyprus Daily:  Με κύριο τίτλο “Καταστολή της φοροδιαφυγής” αναφέρει πως το κοινοβούλιο ενέκρινε χθες πέντε μνημονιακά νομοσχέδια που δίνουν εξουσίες στις αρχές για πάταξη της φοροδιαφυγής. Εξάλλου γράφει πως ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κάλεσε τους βουλευτές να εγκρίνουν νομοσχέδιο για πάταξη του χουλιγκανισμού. Εξάλλου γράφει πως ύστερα από υπουργικές διαβεβαιώσεις οι αιτητές ασύλου τερμάτισαν την απεργία πείνας τους.

Cyprus Mail:  Κύριο της θέμα με τίτλο “Τέρμα στις φορολογικές εξαπατήσεις” γράφει πως η Βουλή ενέκρινε αριθμό νόμων που η έγκρισή τους ήταν προϋπόθεση για να δοθεί η πέμπτη δόση από τους διεθνείς δανειστές της Κύπρου, περιλαμβανομένων δυο νομοσχεδίων που δίνει την εξουσία στους φοροεισπράκτορες για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων αλλά και να παίρνουν λεφτά από τραπεζικούς λογαριασμούς. Αλλού αναφέρει πως η νέα μαρίνα αποτελεί “κόσμημα για τη Λεμεσό”. Εξάλλου αναφέρει πως το Υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε χθες πως δεν πρόκειται να απαγορεύσει στους έφεδρους να παίρνουν τα όπλα τους στο σπίτι τους, μετά το τραγικό περιστατικό της Τετάρτης κατά το οποίο ένας άνδρας σκότωσε με G3 τη σύζυγο και την κόρη του, τραυμάτισε κρίσιμα το γιό του και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.

 Το Ποντίκι:  Με κύριο τίτλο “`Πληρωμένα συμβόλαια` στο Κυπριακό από ΜΚΟ” αναφέρει πως λεφτά με τη σέσουλα θα έρθουν στην Κύπρο σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού και ανοίγματος της κλειστής περιοχής Αμμοχώστου, σύμφωνα με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRIO. Αλλού αναφέρει πως η γραφειοκρατία πνίγει την ανάπτυξη. Εξάλλου αναφέρεται σε μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα.