Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Δεν ξανάγινε τέτοιο κακό», γράφει στο κύριο του θέμα ότι μάτωσε το χθεσινό δειλινό στην οδό Αριάδνης στο Στρόβολο, όπου ο 41χρονος Ανδρέας Πίτη άρπαξε το G3 και σκότωσε τη σύζυγό του Μαργαρίτα Κουλουμά 37 χρονών και την κόρη του, ενώ στη συνέχεια καταδίωξε τον 14χρονο γιο του τον οποίο τραυμάτισε κρίσιμα πριν αυτοκτονήσει. Αλλού γράφει ότι με πρωτοστάτη, ανάμεσα σε άλλους, το νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη και τη γνωστή ακαδημαϊκό Ελένη Γλυκατζή Αρβελέρ, μια μεγάλη εκστρατεία σε όλη την Ευρώπη φιλοδοξεί να προστατεύσει την Παιδεία από τις πολιτικές λιτότητας και περικοπών. Σε άλλη είδηση γράφει ότι περίπου 44 μήνες μετά, η Κύπρος επέστρεψε χθες στις διεθνείς αγορές με επιτυχία, αντλώντας από την πρωτογενή αγορά €750 εκατ., με απόδοση 4,75%

Αλήθεια: Με τίτλο «Μακελειό το ραντεβού με τα παιδιά», αναφέρεται στην τραγωδία που συγκλονίζει την Κύπρο, όταν 41χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την 37χρονη σύζυγό του, την 7χρονη κόρη του ενώ τραυμάτισε τον 14χρονο γιο του πριν θέσει τέρμα στη ζωή του. Αλλού αναφέρεται σε “εντυπωσιακή” έξοδο της Κύπρου στις αγορές, γράφοντας ότι η μεγάλη ζήτηση του κυπριακού ομολόγου οδήγησε σε προσφορές €2 δισ. τέσσερις φορές πάνω από το στόχο και σε επιτόκιο 4,75%. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι η Βουλή καλείται σήμερα να εγκρίνει πρόνοιες του νομοσχεδίου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ώστε να αρχίσει η υποβολή δηλώσεων.

Σημερινή: Με τίτλο «Εκτελεστικό απόσπασμα», και γράφει ότι ραντεβού θανάτου έκλεισε στην οικογένειά του 41χρονος στο Στρόβολο, ο οποίος γάζωσε εν ψυχρώ σύζυγο, κόρη και τον γιο του με G3 και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Αλλού γράφει ότι με αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον επισφραγίστηκε η επιστροφή της Κύπρου στις διεθνείς αγορές μετά από τρία χρόνια, με την άντληση 750 εκατομμυρίων ευρώ. Σε άλλη είδηση γράφει ότι πάμε για αυτογκόλ στο φάκελο χαλούμι, αφού ο νέος φάκελος που ετοιμάζεται από το Υπουργείο για κατοχύρωση του παραδοσιακού προϊόντος, είναι βασισμένος στη θέση της Δανίας, που έχασε τη νομική μάχη για το χαλούμι.

Χαραυγή: Με τίτλο «Πανηγύρια με την τσέπη μας», γράφει στο κύριο της θέμα ότι πανάκριβη αποδείχθηκε η περιβόητη έξοδος στις διεθνείς αγορές, με την Κύπρο να πληρώνει το υψηλότερο επιτόκιο μεταξύ όλων των χωρών της ευρωζώνης. Αλλού γράφει ότι πλήρη έλεγχο επιδιώκει ο Σωκράτης Χάσικος, αφού όπως αναφέρει η εφημερίδα, παρακάμπτονται διαδικασίες για πλήρωση θέσεων σε νευραλγικά πόστα και «πάνε περίπατο» οι προεδρικές δεσμεύσεις για αξιοκρατία. Σε άλλη είδηση γράφει ότι στη Φιλαδέλφια θα γίνονται οι ταυτοποιήσεις λειψάνων των αγνοουμένων μετά από προκήρυξη διαγωνισμού και τον τερματισμό της συνεργασίας με τον Ινστιτούτο της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

Cyprus Daily: Με τίτλο «Δολοφονίες τρόμου», γράφει ότι ένα άντρας πυροβόλησε χθες τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του στο Στρόβολο πριν αυτοκτονήσει, σε ένα πρωτοφανές αιματοκύλισμα που συγκλόνισε την Κύπρο. Αλλού αναφέρει ότι η Κύπρος επιστρέφει στις αγορές αφού χθες κατάφερε να μαζέψει 750 εκ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές στην πρώτη της δημόσια έκδοση ομολόγων μετά τη διεθνή διάσωση από τη χρεοκοπία. Σε άλλη είδηση αναφέρεται σε «αναστεναγμό ανακούφισης» μετά την έγκριση από τον Υπουργικό Συμβούλιο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Σοκ από οικογενειακή φονική αυτοκτονία», γράφει ότι ένας άντρας που πρόσφατα έχασε την κηδεμονία των δύο παιδιών του δολοφόνησε τη γυναίκα του και τη μικρή του κόρη χθες πριν θέση τέρμα στη ζωή του, την ώρα που ο 14χρονος γιος του παλεύει να κρατηθεί στη ζωή ύστερα από πυροβολισμό που δέχθηκε στην πλάτη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η χθεσινή έκδοση ομολόγου €750 εκ., είναι ένα αποφασιστικό βήμα προς τη «συστηματική» επιστροφή της Κύπρου στις διεθνείς αγορές, ύστερα από αποκλεισμό 3 χρόνων, όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Αλλού αναφέρεται στη βράβευση από τον Πρόεδρο της Δηνοκρατίας, γυναίκας αστυνομικού που κυνήγησε ένοπλο ληστή στα Πολεμίδια.