Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελέυθερος : Με τίτλο“Έρχεται άλλος μεγιστάνας” αναφέρει ότι Ινδός ανακοίνωσε επίσημα μεγάλη επένδυση σε λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας.
Αλλού αναφέρει ότι πολίτης εδώ και ένα χρόνο ψάχνει γιατρό για να του ετοιμάσει ιατρική έκθεση για δικαστική υπόθεση εναντίον γιατρών του δημοσίου και ότι αναμένει επίσης πόρισμα έρευνας στο Μακάρειο. Σε άλλο ρεπορτάζ ο “Φ” αναφέρεται σε πιστολίδι στη Πύλα συνεταίρων στα καζίνο με έναν Τ/κ τραυματία και ότι υπάρχουν φόβοι για τα χειρότερα.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ισχυρά όπλα για είσπραξη φόρων” αναφέρει ότι κατατίθενται μνημονιακά νομοσχέδια στη Βουλή για εισπράξεις καθυστερημένων φορολογικών υποχρεώσεων με την κατάσχεση κινητής περιουσίας και τραπεζικών λογαριασμών.
Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει για `τσιμεντωμένη` πώληση της χρονοθυρίδας των ΚΑ στο Χίθροου στην American Airlines έναντι 32 εκ ευρώ. Αλλού η “Α” προβάλλει το πόθεν έσχες τριών Υπουργών που έδωσαν οι ίδιοι στη δημοσιότητα χθες.

Σημερινή: Με τίτλο “Πνέουν τα λοίσθια οι Κ. Αερογραμμές” γράφει ότι ΑΚΕΛ και πιλότοι υποστηρίζουν ότι η χρονοθυρίδα πωλήθηκε, με τους τελευταίους να ζητούν παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Σ” αναφέρει ότι σημειώθηκαν δύο νέες απόπειρες αυτοκτονίας στις φυλακές. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην έναρξη του Μουντιάλ χθες βράδυ στο Ρίο, την οποία περιγράφει ως φαντασμαγορική.

Πολίτης: Με τίτλο “Και η κουτσή Μαρία κρατά τη λιμουζίνα” και αναφέρει ότι με τους κανονισμούς της Κυβέρνησης οι δικαιούχοι είναι πλέον 101 από 11 που ήταν. Αλλού αναφέρει ότι δεν πωλήθηκε η χρονοθυρίδα των ΚΑ στο Χίθροου και ότι οι πελάτες της εταιρείας μπορούν να κρατήσουν θέση μέχρι και το Σεπτέμβριο. Σε άλλο ρεπορτάζ στην πρώτη του σελίδα ο “Π” αναφέρει ότι πλέον τσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα για ιδιοκτήτες που δεν ανταποκρίνονται σε ειδοποιήσεις τοπικών αρχών για επιδιόρθωση οικοδομών.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Στο πιάτο της Aegean” αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι θεωρείται τετελεσμένο γεγονός η πώλησης και της τελευταίας χρονοθυρίδας στο Χίθροου και ότι μεθοδεύεται η εξασθένιση της εταιρείας για να καταστεί μη βιώσιμη. Αλλού αναφέρεται στη συμφωνία των “28” που αφήνει στα κράτη-μέλη την επιλογή να επιτρέπουν ή να περιορίζουν ή να απαγορεύουν την καλλιέργεια μεταλλαγμένων οργανισμών. Επίσης, η “Χ” υποστηρίζει στην πρώτη της σελίδα ότι είναι `ενσυνείδητο ψέμα` η αύξηση των φοιτητών σε ΠΚ και ΤΕΠΑΚ.

Cyprus mail: Με τίτλο “Ξοδεύουμε υπέρογκα με κακά αποτελέσματα” προβάλλει την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για το Υπουργείο Παιδείας. Αλλού διερωτάται αν ήρθε το τέλος με την πώληση της χρονοθυρίδας των ΚΑ στο Χίθροου. Επίσης, η εφημερίδα αναφέρεται στην προειδοποίηση Ομπάμα για δράση στο Ιράκ.

Cyprus Daily: Με τίτλο “Σκληρή στάση” αναφέρεται στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την είσπραξη φόρων από το ΤΕΠ. Αλλού γράφει για την κραυγή αγωνίας των θαλασσαιμικών για το νέο φάρμακο exjade. Eπίσης, η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη χθες στην συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ για τις προοπτικές του τουρισμού.

“Ναι στο πακέτο της εκ περιτροπής προεδρίας” είναι ο τίτλος της εβδομαδιαίας εφημερίδας “Το Ποντίκι” που γράφει ότι ανοίγεται μεγάλη παγίδα στο δρόμο της ε/κ πλευράς με νέα μανούβρα των Τ/κ για τη διασταυρούμενη ψήφο. Αλλού γίνεται αναφορά σε τοποθετήσεις του PRIO (Peace Research Institute of Oslo) για το θέμα της διαχείρισης του φυσικού αερίου και του τουρκικού αγωγού. Επίσης αναφέρει ότι η εταιρεία Aristo Developers προτίθεται να διεκδικήσει δικαστικά αποζημιώσεις ύψους 245 εκ από την κινεζική εταιρεία για την γνωστή επένδυση στο Χα Ποτάμι.