Βραζιλία – Κροατία 3 – 1 με Ιαπωνική βοήθεια…

Τελικά ο Νεϊμάρ τους έδειξε ότι μπορούν να υπολογίζουν σε αυτόν. Η πίεση για τους παίκτες της Εθνικής Βραζιλίας ήταν μεγάλη. Ακόμα περισσότερο για τον Νεϊμάρ, στον οποίο ήταν στραμμένα όλα τα βλέμματα.  Με δύο δικά του γκολ και βοήθεια από τη διαιτησία, η ομάδα του Λουίς Σκολάρι νίκησε έστω και δύσκολα την Κροατία 3-1 στο Σάο Πάολο και άρχισε με νίκη το Μουντιάλ.

Η Βραζιλία νίκησε επειδή είχε τύχη, αλλά και… σπρώξιμο από τον Ιάπωνα διαιτητή Νισιμούρα. Ο τελευταίος, καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι σε βάρος του Λοβρεν (για κράτημα στον Φρεντ) και έτσι ο Νεϊμάρ σκόραρε για το 2-1. Κι η αλήθεια επίσης είναι ότι η Κροατία κερδισε τις εντυπώσεις, αφού παρά την πίεση της Βραζιλίας δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Η αλήθεια είναι όμως πως η Βραζιλία δεν άρεσε.

Η Κροατία προηγήθηκε με αυτογκόλ του Μαρσέλο στο 11′. Η Βραζιλία προσπάθησε για την ισοφάριση και τα κατάφερε στο 29′ με δυνατό σουτ του Νεϊμάρ έξω από την περιοχή. Στο β’ μέρος, η Βραζιλία μπήκε δυνατά για ένα δεύτερο γκολ, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Τελικά, η λύση ήρθε από τον διαιτητή Νισιμούρα ο οποίος είδε πέναλτι σε κράτημα του Λόβρεν στον
Φρεντ. Ετσι, ο Νεϊμάρ πέτυχε το 2-1 κι ενώ ο Πλετίκοσα απέκρουσε τη μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να την συγκρατήσει.

Η Κροατία έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 90′ , αλλά ο Σέζαρ απέκρουσε το σουτ του Πέριστς. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο επόμενο λεπτό ο Οσκαρ πέτυχε το 3-1 (στην αρχή της φάσης έγινε φάουλ υπέρ της Κροατίας που δεν δόθηκε).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο (63′ Ερνάνες), Λουίζ Γκουστάβο, Οσκάρ, Χουλκ (68′ Μπερνάρντ), Νεϊμάρ (88′ Ραμίρες), Φρεντ

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Βρσάλκο, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Κόβατσιτς (61′ Μπρόζοβιτς), Πέρισιτς, Όλιτς, Γέλαβιτς (78′ Ρέμπιτς)