Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Η ΑΗΚ πουλά στα κατεχόμενα» γράφει στο κύριο του θέμα ότι σε άτυπες αλλά ουσιαστικές επαφές με τη λεγόμενη αρχή ηλεκτρισμού των κατεχομένων βρίσκεται η ΑΗΚ, με σκοπό νέα συμφωνία πώλησης ηλεκτρισμού στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι γνωμάτευση της Εισαγγελίας θα κρίνει την επικύρωση από την Κεντρική Τράπεζα του διορισμού της Ειρένας Γεωργιάδου ως Προέδρου της Ελληνικής Τράπεζας. Σε άλλη είδηση γράφει ότι οι πέντε ξένες τράπεζες που ανέλαβαν την εξεύρεση επενδυτών για την έκδοση χρέους €500 εκατομμυρίων αναλαμβάνουν δράση την ερχόμενη βδομάδα.

Αλήθεια: Με τίτλο «Θωράκισε τον Οδυσσέα», γράφει ότι αποφασισμένος να πατάξει κάθε μορφή διαφθοράς και σκανδάλων στην κρατική μηχανή εμφανίστηκε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Αλλού γράφει ότι την αποχώρηση 110 εργαζομένων μέχρι το τέλος του 2014 προβλέπει σχέδιο εθελούσιας εξόδου που ενέκρινε το ΔΣ της ΑΗΚ, η υλοποίηση του οποίου εκτιμάται ότι θα φέρει στην ΑΗΚ καθαρό όφελος €49 εκατομμυρίων. Σε άλλο θέμα η «Α» αναφέρεται στην προχθεσινή συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας με τρεις Αντιπροέδρους της ιταλικής ΕΝΙ.

Πολίτης: Με τίτλο «Χοντρό το δούλεμα για το πόθεν έσχες», γράφει στο κύριο του θέμα ότι η πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη τροποποίηση του άρθρου 15 του Συντάγματος, που θα νομιμοποιήσει τον έλεγχο πόθεν έσχες για μια σειρά κρατικών αξιωματούχων έφθασε χθες στη Βουλή, με τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Ρίκκο Μαππουρίδη να ανατρέπει άρδην το συλλογισμό της συνταγματικής τροποποίησης. Αλλού γράφει ότι η εταιρεία Aristo θα πρέπει να αναζητήσει άλλους τρόπους απομόχλευσης των δανείων της, καθώς οι Κινέζοι επενδυτές απέσυραν το ενδιαφέρον τους για το Venus Rock. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τους Υπουργούς να λύσουν το πρόβλημα των αναπάντητων κλήσεων στη δημόσια υπηρεσία εντός ενός μηνός.

 Σημερινή: Με τίτλο “Μειοψηφία οι Ε/κ στην Κυπριακή Δημοκρατία» και γράφει ότι την ανησυχητική αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου φέρνουν στην επιφάνεια τα στοιχεία που παρουσίασε το Ινστιτούτο Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής, ύστερα από επεξεργασία των ευρημάτων της απογραφής πληθυσμού του 2011. Οι Ελληνοκύπριοι ανέρχονται στις 572.000 και αποτελούν μειονότητα. Αλλού γράφει ότι στην ενίσχυση της ρευστότητας στην κυπριακή αγορά, στην επέκταση της ωρίμανσης του χρέους και στην επιβεβαίωση της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των αγορών, στοχεύει η έξοδος της Κύπρου στις αγορές. Σε άλλη είδηση γράφει ότι την πρόθεσή της ΕΝΙ για επίσπευση των γεωτρήσεων στα κυπριακά οικόπεδα τοποθετώντας την έναρξη των γεωτρήσεων περί τα τέλη Αυγούστου επαναβεβαίωσαν τρεις αντιπρόεδροι της εταιρείας, οι οποίοι είχαν προχθές συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας.

Χαραυγή: Με τίτλο «Εκκαθαρίζουν τις Κυπριακές Αερογραμμές», γράφει στο κύριο της θέμα ότι στις ΚΑ “δεν γίνεται αναδιάρθρωση και εξυγίανση, όπως η Διοίκηση θέλει να πλασάρει προς τα έξω, αλλά εκκαθάριση των περιουσιακών της στοιχείων και κλείσιμο της εταιρείας”. Αλλού γράφει ότι εργαζόμενοι της ΑΗΚ προσφεύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας την ακύρωση του διατάγματος του Υπουργικού για την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού. Σε άλλη είδηση γράφει ότι το κράτος θα κληθεί να καταβάλει €85.000 στην εταιρεία που ανέλαβε τη λειτουργία του MRI.

The Cyprus Daily: Με τίτλο «Μηδενική ανοχή» γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέτρεψε τον Γενικό Ελεγκτή να επιδείξει μηδενική ανοχή στις επιθεωρήσεις του και να αντιμετωπίσει με ακόμη σκληρότερο τρόπο όποιον εμπλέκεται σε δημόσια οικονομικά σκάνδαλα. Αλλού αναφέρεται στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να απορρίψει την προσφυγή δημοσίων υπαλλήλων για τις περικοπές μισθών. Σε άλλη είδηση γράφει ότι οι Κύπριοι κάνουν τη λιγότερη χρήση των δημοσίων συγκοινωνιών σε όλη την ΕΕ.