Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Καμπάνα για τραπεζίτες” πως βαριά διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 7,58 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε χθες ότι επέβαλε η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν σε Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή καθώς και σε πρώην διοικητικά και διευθυντικά στελέχη των δυο τραπεζών. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως αφαιρέθηκαν οι βουλευτές από τους δικαιούχους business class σε υπερατλαντικά ταξίδια και αντιδρούν. Εξάλλου γράφει πως σοβαρές καταγγελίες, από τις οποίες ενδεχομένως να προκύπτουν ακόμη και ποινικά αδικήματα και οι οποίες ουδέποτε διερευνήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, παρά τις επανειλημμένες υποδείξεις του, απέστειλε χθες στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Γιώργο Γεωργίου, ο Εφορος Εσωτερικού Ελέγχου Ανδρέας Λαμπριανού

Αλήθεια: Με τίτλο “Κούρεμα” βαθύ για αξιωματούχους πως μετά τις μειώσεις στις αποδοχές των κρατικών αξιωματούχων, οι απολαβές του Προέδρου και των δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα είναι μεγαλύτερες από τις απολαβές του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλού σημειώνει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό στις 24 Ιουνίου σχετικά με την πορεία των ερευνών για την κατάρρευση της οικονομίας. Αλλού αναφέρει πως η πλειοψηφία της Βουλής ενέκρινε τα δυο μνημονιακά νομοσχέδια για ενοποίηση του ΦΠΑ με το ΤΕΠ και για τη λειτουργία του Δημοσιονομικού Συμβουλίου.

Σημερινή: Με τίτλο “Εριξε `κεραυνούς η Κεφαλαιαγορά` αναφέρει πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε στην επιβολή βαρύτατων προστίμων σε υψηλόβαθμα στελέχη και διοικητικούς συμβούλους της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας για τις επενδύσεις τους σε ελληνικά ομόλογα, την περίοδο 21010-11. Αλλού αναφέρεται σε ζυμώσεις στην ΕΔΕΚ αναφέροντας πως “στο στόχαστρο” βρίσκονται “η ΔΕΟΚ και ο Διομήδης Διομήδους”. Επίσης σημειώνει πως οι άποροι μαθητές θα στερηθούν των σχολικών προγευμάτων αλλά θα πάρουν αυξημένη βοήθεια.

Χαραυγή: Με τίτλο “Ντόπια Τρόικα” αναφέρει στο κύριο της θέμα πως στο Δημοσιονομικό Συμβούλιο μεταφέρονται οι βασικότερες εξουσίες διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών και πως οι σχετικοί κανονισμοί ψηφίστηκαν από ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ/ Αλλού σημειώνει πως ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε αρνητικό επιτόκιο για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΚΤ. Επίσης αναφέρεται σε φιλελευθεροποίηση της αγοράς αερομεταφορών, σημειώνοντας πως η “EL-Al Airlines Ltd” ενδιαφέρεται για το δρομολόγιο Τελ Αβίβ-Λάρνακα.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Οι τράπεζες και τα αφεντικά αντιμετωπίζουν πρόστιμα 7 εκατομμυρίων ευρώ” αναφέρεται στα πρόστιμα ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή καθώς και σε πρώην ανώτατους τραπεζικούς αξιωματούχους σε σχέση με την αγορά των ελληνικών ομολόγων. Αλλού αναφέρεται στις καταγγελίες για συγκάλυψη “σκανδάλων” που αφορούν το Υπουργείο Υγείας. Επίσης αναφέρεται σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν χθες μαθητές του δημοτικού Αγλαντζιάς με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

The Cyprus Daily: Με τίτλο “Κολοσσιαία πρόστιμα” αναφέρεται στα πρόστιμα που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη Λαϊκή Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου και στα μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και σε εκτελεστικούς αξιωματούχους των δύο τραπεζών αναφορικά με τις επενδύσεις τους σε ελληνικά ομόλογα. Αλλού σημειώνει πως οι Αρχές αναμένεται να επιτρέψουν την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης. Επίσης αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα σε ότι αφορά στην υπόθεση των υπερωριών στα κρατικά νοσηλευτήρια.