Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: : Με τίτλο «Συγκαλύπτουν τις απάτες», αναφέρεται στη διαπίστωση από την Επιτροπή Ελέγχου ακόμα μεγαλύτερων υποθέσεων στο θέμα των καταχρήσεων υπερωριών στο Υπουργείο Υγείας και κάνει λόγο για «απίστευτη εικόνα κουκουλώματος». Αλλού γράφει για `Σολωμώντεια λύση` στο θέμα του νέου Έφορου για φορολογικά θέματα μεταξύ Κυβέρνησης και Βουλής με την επιλογή να παραμένει στην Κυβέρνηση και την Βουλή να εγκρίνει το πρόσωπο. Σε άλλο του πρωτοσέλιδο θέμα και φιλοξενώντας σχετική φωτογραφία ο «Φ» γράφει για την επίσκεψη χθες του Μουφτή Ταλίπ Αταλάι στο τέμενος Ταχτακαλέ μετά από 51 χρόνια μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου.

Αλήθεια: Με τίτλο «Κάποιοι έπρεπε να ήταν φυλακή» αναφέρεται σε «συνταρακτικές καταγγελίες» χθες στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για το θέμα των τιμών των φαρμάκων και για άλλα θέματα του Υπουργείου Υγείας, προσθέτοντας ότι ο Γενικός Ελεγκτής μιλά για ολιγωρία των αρμοδίων και ζητά έρευνα για απόδοση ευθυνών. Αλλού γράφει για προτάσεις του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ γα οριζόντια ψηφοφορία και διεξαγωγή μαζί Βουλευτικών και Δημοτικών εκλογών. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού διερευνά πιθανές παραβάσεις έμμεσου καθορισμού τιμών και περιορισμού της χονδρικής διάθεσης των κινηματογραφικών και αθλητικών συνδρομητικών καναλιών, NOVACINEMA και NOVASPORTS.

Σημερινή: Με τίτλο «Σε μετωπική οι ΚΑ πάνω από το Χίθροου» γράφει ότι σε μετωπική ρήξη οδηγούνται οι σχέσεις των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών και του ΔΣ της εταιρείας μετά την απόφαση πώλησης της τελευταίας χρονοθυρίδας στο Χίθρου και ότι η χρονοθυρίδα πωλείται στην American Airlines έναντι 25 εκατομμυρίων. Αλλού και προβάλλοντας σχετική φωτογραφία γράφει για την επίσκεψη και δέηση χθες του Μουφτή Ταλίπ Αταλάι στο τέμενος Ταχτακαλέ μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Σε άλλο της θέμα η «Σ» γράφει για διάγνωση αδιεξόδου στο Κυπριακό από τα κόμματα και ότι παρότι συνεχίζουν τις επικρίσεις για τη συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου, επιδοκιμάζουν τη στάση του Προέδρου στην προχθεσινή συνάντηση.

Χαραυγή: Με τίτλο «Εκβιαστικός κλοιός για δανειολήπτες» γράφει στο κύριο της θέμα για απαίτηση από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διενέργειας επανεκτιμήσεων της αξίας των ενυπόθηκων περιουσιακών τους στοιχείων για σκοπούς αναδιάρθρωσης δανείων και ότι το θέμα απασχόλησε την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής. Αλλού γράφει ότι σταθερά στα ύψη βρίσκεται η ανεργία και ότι το Υπουργείο Οικονομικών αναμένει ότι ως το τέλος του χρόνου θα προστεθούν ακόμη 10 χιλιάδες άνεργοι. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα και κάτω από σχετική φωτογραφία προβάλλει την επίσκεψη χθες του Μουφτή Ταλίπ Αταλάι στο τέμενος Ταχτακαλέ και την εκτίμηση που διατύπωσε ότι τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να γιατρευτούν και να μετατραπούν σε θετικά.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Απέτυχαν οι κάμερες να στείλουν το μήνυμα» γράφει ότι συνολικά 867 παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας καταγράφηκαν από τις κάμερες φωτοεπισήμανσης το πρώτο 24ωρο λειτουργίας τους στη Γρίβα Διγενή, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τροχαίας Δημήτρη Δημητρίου. Αλλού και προβάλλοντας σχετική φωτογραφία αναφέρεται στην επίσκεψη χθες και προσευχή του Μουφτή Ταλίπ Αταλάι στο τέμενος Ταχτακαλέ στην Παλιά Λευκωσία. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα γράφει ότι ο Υπουργός Γεωργίας παρουσιάστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά ανησυχίες ότι ένας Βρετανός κυπριακής καταγωγής έλαβε κονδύλι από την ΕΕ για να παρασκευάσει χαλλούμι στη Βρετανία.

The Cyprus Daily: Με τίτλο «Ακυρώθηκε η πτήση» και γράφει για φόβους ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν θα έχουν το Λονδίνο πλέον ως προορισμό και αναφέρεται στις αντιδράσεις των πιλότων για την πώληση της τελευταίας χρονοθυρίδας στο Χίθροου και στην απάντηση της διοίκησης της εταιρείας ότι είναι υποχρεωμένη από τους κανόνες της ΕΕ να την πουλήσει ως μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης της. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα και φιλοξενώντας επίσης σχετική φωτογραφία κάνει αναφορά σε θρησκευτική διπλωματία και γράφει για την επίσκεψη χθες του Ταλίπ Αταλάι στο τέμενος Ταχτακαλέ. Αλλού γράφει για την υποψηφιότητα Αγγλο Κύπριου καθηγητή Χριστόφορου Τουμάζου για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Εφευρέτη 2014 στην κατηγορία «Έρευνα».