Σήμερα οι απολογίες Νικολάου και Λευκαρίτη στο Κακουργιοδικείο Κύπρου

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου που θα συνεδριάσει το πρωί στη Λάρνακα, αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα οι Νίκος Νικολάου 35 χρόνων από την Ορόκλινη και Κωνσταντίνος Λευκαρίτης 57 χρόνων επιχειρηματίας από τη Λάρνακα, προκειμένου να απαντήσουν στο εναντίον τους κατηγορητήριο, εάν δηλαδή παραδέχονται ή όχι τις κατηγορίες για παρενόχληση και σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. Τα αδικήματα φέρεται να σημειώθηκαν από τις 1/6/2012 – 28/4/2014.

Ο Νίκος Νικολάου αντιμετωπίζει συνολικά 11 κατηγορίες, μία κατηγορία για προμήθεια σε ανήλικη κοκαΐνης, μια για κατοχή κοκαΐνης, τρεις κατηγορίες για διαφθορά νεαρής γυναίκας, μία για βιασμό, μία για επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη, τρεις κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και μια κατηγορία για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Ο Κωνσταντίνος Λευκαρίτης αντιμετωπίζει 9 συνολικά κατηγορίες, μία κατηγορία για διάπραξη κακουργήματος, πέντε για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιού και τρεις κατηγορίες για διαφθορά νεαρής γυναίκας.

Στο πινάκιο της υπόθεσης υπάρχουν 33 μάρτυρες κατηγορίας μεταξύ των οποίων η 14χρονη, η 15χρονη και τρία άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος και αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Αναμένεται να κατατεθούν 67 τεκμήρια, μεταξύ των οποίων σεντόνια που παραλήφθηκαν από τα διαμερίσματα των δύο κατηγορουμένων και οκτώ βιντεοκασέτες οι οποίες παραλήφθηκαν από το γραφείο του δεύτερου κατηγορουμένου. Στις βιντεοκασέτες παρουσιάζεται ο δεύτερος κατηγορούμενος σε ερωτική συνεύρεση με γυναίκες μεταξύ των οποίων υπάρχουν και ανήλικες.

Στην προηγούμενη δικάσιμο δηλαδή στις 30 Ιουνίου καταχωρήθηκε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου το κατηγορητήριο της υπόθεσης. Ωστόσο ο πρώτος κατηγορούμενος Νίκος Νικολάου ανέφερε ότι ο δικηγόρος του αποσύρθηκε και ζήτησε χρόνο μέχρι να επιστρέψει από το εξωτερικό, όπου βρίσκεται, ο νέος του δικηγόρος.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε τη σημερινή ημέρα για απάντηση στο κατηγορητήριο.

Σημειώνεται ότι η κατηγορία για βιασμό η νομοθεσία προνοεί ισόβια κάθειρξη, η κατηγορία για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιού τιμωρείται με ποινή φυλάκισης 20 χρόνων, η κατηγορία για διαφθορά νεαρής γυναίκας τιμωρείται με ποινή μέχρι τρία χρόνια και η κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, τιμωρείται μέχρι 7 χρόνια φυλάκισης.