Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Χολωμένος ο Κληρίδης από τη στάση κομμάτων” και αναφέρεται σε πληροφορίες για πρόθεσης παραίτησης του Μάριου Κληρίδη από τη θέση του Γεν. Διευθυντή του Συνεργατισμού λόγω παρεμβάσεων από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Σε άλλο θέμα η “Σ” γράφει ότι αρχίζει σήμερα στο Κακουργιοδικείο η δίκη για το βιασμό ανηλίκων, υπόθεση στην οποία κατηγορούνται ένας 35χρονος και ένας 57χρονος. Επίσης, αναφέρεται στην ενημέρωση της Βουλής από τον Υπ. Υγείας για το ΓεΣΥ και το ρόλο των ασφαλιστικών εταιρειών.

Αλήθεια: Με τίτλο “Πώς φορτώθηκαν 30 εκατ. σε ασθενείς” γράφει ότι ο Υπ Υγείας καταγγέλλει το σκάνδαλο με τις τιμές των φαρμάκων, αναφέροντας πως ποσό πέραν των 30 εκατομμυρίων φορτώθηκε στους ασθενείς την περίοδο 2009-2012.
Αλλού αναφέρει ότι ο διορισμός της Ειρ. Γεωργιάδου στο τιμόνι της Ελληνικής προκαλεί `μποφόρ` και ότι ο ΔΗΣΥ μιλά για θέμα δεοντολογίας όσον αφορά το μισθό της που ανέρχεται στις 150 χιλ. Ευρώ ετησίως. Επίσης, η “Α” γράφει ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το ΓεΣΥ και ότι πλέον υπάρχουν χρονοδιαγράμματα.

Φιλελευθερος: Με τίτλο “Τα ψάλλει στην Κυβέρνηση” αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι ο ΔΗΣΥ διατυπώνει δημόσια δυσφορία για το θέμα του διορισμού των Ειρένας Γεωργιάδου και Φώτη Φωτίου αλλά παρεμβαίνει και στο θέμα του Συνεργατισμού και τηρεί αποστάσεις από τους χειρισμούς του Προεδρικού.
Επίσης ο “Φ” αναφέρει σε άλλο θέμα ότι η Τρ. Κύπρου οδεύει προς αύξηση του κεφαλαίου της και ότι το θέμα συζητήθηκε χθες σε συνάντηση με την Κεντρική Τράπεζα.
Αλλού γράφει για αδυναμία της Κυβέρνησης να διορίσει νέο ρυθμιστή τηλεπικοινωνιών εδώ και ένα χρόνο και ότι περίπου 35 δημόσιοι υπάλληλοι και επτά ωρομίσθιοι παραμένουν για δεύτερο μήνα απλήρωτοι.

Χαραυγή: Με τίτλο “Εξευτελίζουν τον κοινοβουλευτικό θεσμό” γράφει ότι Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ μετέτρεψαν σε πολιτικό ένα θέμα εξόχως κοινωνικό και συγκεκριμένα την πρόταση νόμου για ποινικοποίηση ορισμένων αδικημάτων κατά ανηλίκων.
Αλλού αναφέρει ότι καταργήθηκε η ιεραρχία στην ΕΦ χωρίς τις προαγωγές και ότι πλέον λειτουργεί στη βάση γνωριμιών μεταξύ αξιωματικών.
Σε άλλο θέμα η “Χ” αναφέρει ότι είναι εμφανής η προσπάθεια του Υπουργού Υγείας να `δαιμονοποιήσει` τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας για να ανοίξει ο δρόμος για το πολυασφαλιστικό.

Τhe Cyprus Daily: Με τίτλο “Ευημερεί η ειρήνη” γράφει ότι ενδεχόμενη λύση θα έχει οφέλη και η οικονομία θα έχει κέρδη 20 δις με βάση μελέτη του PRIO.
Aλλού φιλοξενούνται δηλώσεις του Υπ. Ενέργειας για τα αποθέματα στην κυπριακή ΑΟΖ και τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.
Επίσης, η εφημερίδα γράφει για τη διοργάνωση του πρώτου Gay Pride Parade στην Κύπρο.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Στις ευκαιρίες να δοθεί η έμφαση” αναφέρεται σε μελέτη του PRIO με βάση την οποία το κατά κεφαλή εισόδημα αυξάνεται στις 12,000 τα επόμενα 20 χρόνια σε περίπτωση λύσης και φιλοξενεί και δηλώσεις της Λίζας Μπατενχάιμ για τα οφέλη της λύσης.
Αλλού αναφέρει ότι τελικώς η Συμμαχία Πολιτών μετά τα ποσοστά τις στις ευρωεκλογές, μετέχει πλέον στις συνεδριάσεις του Εθνικού και του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.
Επίσης, στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας γίνεται αναφορά στο αυριανό παιγνίδι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ.