Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

 Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Ταξίδι χωρίς εκπλήξεις” και γράφει ότι με πολλές εξαγγελίες για αναβαθμισμένες σχέσεις των ΗΠΑ με την Κύπρο φθάνει σήμερα αργά το απόγευμα ο Τζο Μπάιντεν. Ψηλά είναι το ενεργειακό στις συζητήσεις, ενώ στο ράφι μπαίνουν τα ΜΟΕ. Ο “Φ” γράφει επίσης για τη σύλληψη χθες διευθυντή εταιρείας και ότι αναζητείται συνεργάτης του για εγγραφές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ως καινούργιων και μεταπώληση οχημάτων στο εξωτερικών χωρίς την ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών. Αναφέρει επίσης ότι αναμένεται να σπάσει ρεκόρ το ποσοστό της αποχής στις Ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής.
Αλήθεια: Με τίτλο “Νέα Εποχή στις σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ”  αναφέρει ότι ορόσημο στις σχέσεις των δύο χωρών θεωρούν διπλωματικές πηγές την επίσκεψη Τζο Μπάιντεν στην Κύπρο. Αναφέρει επίσης ότι μειωμένος θα είναι φέτος ο φόρος ακίνητης περιουσίας αφού θα διευρυνθεί η φορολογική βάση και θα μειωθούν οι συντελεστές. Η “Α” γράφει επίσης ότι το δικηγορικό γραφείο “Νίκος Χρ. Αναστασιάδης” διέψευσε δημοσίευμα του “Φ” ότι ανέλαβε εργασία αναδιάρθρωσης δανείων μεγάλων οφειλετών για λογαριασμό της Τράπεζας Κύπρου.

Σημερινή: Με τίτλο “Στήνουν υπόθεση για τον Βγενόπουλο” γράφει ότι η Νομική Υπηρεσία διερευνά την ενδεχόμενη διάπραξη σωρείας πιθανών ποινικών αδικημάτων όταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος βρισκόταν στην ηγεσία της Λαϊκής Τράπεζας. Γράφει αλλού ότι με ενέργεια και Κυπριακό στις αποσκευές του, φθάνει στην Κύπρο αργά το απόγευμα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Προβάλλει επίσης τη σύλληψη του φαρσέρ των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου.

Χαραυγή: Με τίτλο “Διαγράφηκαν 2000 αιτήσεις προσφύγων” γράφει ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη πάτησε το delete για 2000 οικογένειες που ανέμεναν να στεγαστούν είτε σε κυβερνητικό οικισμό είτε με αυτοστέγαση σε κυβερνητικό οικόπεδο. Τα δύο αυτά σχέδια καταργήθηκαν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Με σχετική φωτογραφία προβάλλεται επίσης η διακοπή των εργασιών επέκτασης του νοσοκομείου Λάρνακας λόγω έλλειψης ρευστότητας από πλευράς της κυβέρνησης. Αναφέρει αλλού ότι δύο πνευμονολόγοι στο νοσοκομείο Λεμεσού δεν συμμερίζονται αποφάσεις εντυπώσεων και αποφάσισαν να παραιτηθούν.

The Cyprus Daily: Με τίτλο “Το άγγιγμα του Μπάιντεν” και γράφει ότι μέσα σε πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, αναμένεται να φθάσει ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος για να δώσει νέα πνοή στην αργή διαδικασία για λύση του Κυπριακού. Αλλού αναφέρεται στις φάρσες για τοποθέτηση βόμβας στο αεροδρόμιο Λάρνακας, θέτοντας σε κινητοποίηση τις υπηρεσίες ασφαλείας και στα δύο αεροδρόμια. Η εφημερίδα γράφει ότι καταστηματάρχες αναρτούν μαύρα πανό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παράταση των ωραρίων των καταστημάτων.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Καμία αναβάθμιση του βορρά από την επίσκεψη Μπάιντεν” γράφει ότι δεν θα αναρτηθούν σύμβολα στην οικία του Ντερβίς Ερογλου στα κατεχόμενα κατά την επίσκεψη εκεί του Αμερικανού αντιπροέδρου. Προβάλλει επίσης φωτογραφία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ και λεζάντα όπου αναφέρεται σε φωτογραφική έκθεση που εγκαινιάστηκε χθες βράδυ για τα 50 χρόνια παρουσίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο. Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι η Αμερικανίδα ηθοποιός και παρουσιάστρια Whoopi Goldberg σε βίντεο, εκφράζει την υποστήριξή της στην κοινότητα των ΛΟΑΤ στην Κύπρο για την αντιπαράθεση με την εκκλησία για το πρώτο Gay Pride Festival που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στη Λευκωσία.