Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Αλήθεια”: Με τίτλο “Ρευστότητα στην Τρ. Κύπρου” αναφέρει ότι βρίσκονται τρεις κινήσεις σε εξέλιξη με ζητούμενο την εξασφάλιση ρευστότητας, μεταξύ αυτών και η έκδοση νέου κεφαλαίου ύψους 0,5 δις. Αλλού αναφέρει ότι Λευκαρίτης και Νικολάου οδηγήθηκαν ως υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι τη δίκη στο Κακουργιοδικείο που είναι ορισμένη για τις 30 Μαΐου. Επίσης,  αναφέρεται σε άλλο θέμα ότι οι κάμερες που τοποθετήθηκαν σε δοκιμαστική βάση στην λεωφόρο Γρ. Διγενή στη Λευκωσία κατέγραψαν 3.000 παραβάσεις σε τρεις μέρες και ότι κάμερες θα εγκατασταθούν σε όλη την Κύπρο εντός του 2015.

Σημερινή: Με τίτλο“Πέφτουν κορμιά για την έκτη έδρα”, που προβάλλει δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε χθες βράδυ με βάση την οποία η έκτη έδρα διεκδικείται από τέσσερα κόμματα και συνδυασμούς και αυτό θα κριθεί και από το πόσοι Τ/κ θα προσέλθουν τελικά στις κάλπες. Σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα αναφέρει ότι οι Τροϊκανοί δεν αποδέχονται παράταση για την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις. Επίσης η “Σ” προβάλλει την τραγωδία στο ορυχείο στην Τουρκία με τους εκατοντάδες νεκρούς και την οργή των συγγενών.

Φιλελεύθερος”: Υπό τον τίτλο “Πρώτη δίκη για οικονομία” στεγάζει το κύριό του θέμα αναφέρεται στην παρουσίαση του πρώην Διοικητή τηε ΚΕ Χριστόδουλου Χριστοδούλου χθες στο δικαστήριο και τις έντεκα κατηγορίες που αντιμετωπίζει για την υπόθεση της μεταφοράς ενός εκατομμυρίου από την εταιρεία Focus. Aλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Τζο Μπάιντεν έρχεται στο νησί με συνοδεία 400 ατόμων και οι επαφές του θα γίνουν στις 22 Μαΐου. Σε άλλο ρεπορτάζ ο “Φ” αναφέρει ότι με επιστολή στον Εισαγγελέα οι γονείς των διδύμων που σκοτώθηκαν στο Μαρί ζητούν την ποινική δίωξη των Μπισμπίκα και Τσαλίκιδη (πρώην αρχηγών της ΕΦ).

 Χαραυγή: Με τίτλο “Εκποιήσεις εδώ και τώρα” αναφέρει ότι εισηγείται νέες ρήτρες η Τρόικα για τις εκποιήσεις και ότι το επικαιροποιημένο μνημόνιο παραπέμπει σε άμεση εφαρμογή και όχι στο τέλος του έτους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δύο είναι οι αξιώσεις του ΑΚΕΛ για την επίσκεψη Μπάιντεν και προβάλλει δηλώσεις του ΓΓ του κόμματος ύστερα από συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ. Αλλού η “Χ” γράφει ότι σε φαγοπότι εκατομμυρίων εξελίσσεται το ΓεΣΥ και ότι η Κυβέρνηση προτείνει αλλαγές στο μνημόνιο με στόχο το μεικτό σύστημα υγείας.

The Cyprus Daily: με τίτλο “Με ερωτήματα στην Βαρσοβία” προβάλλει τις επαφές του ΥΠΟΙΚ και τις ενέργειες για εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στο θέμα που αφορά το 18% που κατέχουν οι πιστωτές της πρώην Λαϊκής  στην Τρ. Κύπρου. Αλλού αναφέρει ότι η Επίτροπος Διοικήσεως απευθύνει εκκλήσεις για ρυθμίσεις στο θέμα των τηλεφωνικών παρενοχλήσεων για να προστατευθούν τα θύματα. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει την τραγωδία στο ανθρακωρυχείο στην Τουρκία.

“Cyprus Mail” : Με τίτλο “Αίτημα στη Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για γρήγορη διάσωση”  αναφέρεται στις ενέργειες της Λευκωσίας προς την τράπεζα για ενδεχόμενη διαχείριση ή και πώληση του 18% που κατέχουν οι πιστωτές της πρώην Λαϊκής Τράπεζας στην Τρ. Κύπρου και τις αντιδράσεις του ΣΥΚΑΛΑ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο πρώην διοικητής της ΚΤ Χρ. Χριστοδούλου αντιμετωπίζει κατηγορίες μεταξύ άλλων και για πλαστογραφία εγγράφου και τήρηση ψευδών λογαριασμών. Σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα αναφέρει ότι ναυάγιο που βρέθηκε κοντά στην Αϊτή ίσως είναι το πλοίο “Σάντα Μαρία” του Χριστόφορου Κολόμβου.