Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Αλήθεια: Με τίτλο “Εριξε άγκυρα στην Κύπρο η Halliburton” γράφει ότι έπεσαν οι υπογραφές με τον αμερικανικό κολοσσό. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας θα είναι στην Αραδίππου, ενώ παίρνει σειρά και η Schlumberger ενώ μεγαλώνει το ενδιαφέρον για τις εργασίες στην κυπριακή ΑΟΖ από άλλες εταιρείες, όπως η γαλλική Technip. Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι θα τα πουν την Τρίτη στην Ουάσιγκτον για το θέμα της Αμμοχώστου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ότι εντατικές διαβουλεύσεις, που θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο, έχουν οι επικεφαλής της Τρόικας, ώστε την Τρίτη να φθάσουν στο επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Σημερινή: Τιτλοφορεί το κύριο θέμα της “Ούτε πολιτικοί, ούτε και τραπεζίτες” και γράφει ότι από τον επιχειρηματικό κόσμο και όχι από το χώρο της πολιτικής ή των τραπεζών, προέρχονται οι πρώτοι δύο που αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης αναφορικά με την κατάρρευση της οικονομίας. Γράφει επίσης ότι έκλεισε η συμφωνία με τον αμερικανικό κολοσσό υπηρεσιών της βιομηχανίας υδρογονανθράκων Halliburton. Αντιπροσωπεία είχε χθες συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και γράφει ότι δεν στάθηκαν ικανές να προσφέρουν αξιοσημείωτες εισροές νερού στα φράγματα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Φιλάσθενοι έξι στους δέκα” , γράφει ότι η κατάχρηση αδειών ασθενείας στη δημόσια υπηρεσία είναι εκτός ελέγχου. Εξι στους δέκα υπαλλήλους το 2013 πήραν άδεια ασθενείας χωρίς ιατρικό πιστοποιητικό από μία μέχρι οκτώ μέρες. Ο “Φ” γράφει επίσης ότι οι τρεις “δολοφόνοι της ασφάλτου” είναι η ταχύτητα, το αλκοόλ και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε πρόβλημα υπερπληρότητας στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου η αναμονή στις Πρώτες Βοήθειες ξεπέρασε προχθές τις 24 ώρες, ενώ ο μέσος όρος αναμονής ασθενών στο ΤΑΕΠ για εισαγωγή στους θαλάμους είναι 7-12 ώρες.

Χαραυγή: Με τίτλο “Πρόταση εξαγοράς της Τράπεζας Κύπρου” γράφει ότι σε ξένα χέρια περνά εκτός απροόπτου σύντομα η Τράπεζα Κύπρου μετά από πρόταση την οποία ετοίμασε η HSBC και η οποία τύχει της έγκρισης της Τρόικα. Γράφει επίσης ότι σύμφωνα με την Τρόικα, η κυβέρνηση αποφασίζει για το ποιες δαπάνες πρέπει να περικοπούν σε θέματα προσφύγων. Η “Χ” γράφει επίσης ότι η ανοργανωσιά στα νοσοκομεία κοστίζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αφού ασθενείς εγκαταλείπονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για αρκετές βδομάδες μέχρι τη διευθέτηση χειρουργείου.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Ψήφος εμπιστοσύνης από αμερικανικό κολοσσό” γράφει ότι η Halliburton, κολοσσός υπηρεσιών της βιομηχανίας υδρογονανθράκων ολοκλήρωσε συμφωνία με την κυπριακή κυβέρνηση για εγκατάσταση στην Κύπρο. Προβάλλει αλλού την απόφαση της ΕΕ να προσθέσει στη λίστα κυρώσεων περίπου 15  άτομα και ρωσικές εταιρείες σε σχέση με την πρόσφατα αποσχισθείσα από την Ουκρανία, Κριμαία. Η εφημερίδα δημοσιεύει αλλού φωτορεπορτάζ για τη δημιουργία ενός μεγάλου μωσαϊκού στην Πάφο, που εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Οργανισμού του Pafos 2017. Το μωσαϊκό αναπαριστά το λογότυπο του Pafos2017.

The Cyprus Weekly: Με τίτλο “Παίζοντας με την τύχη” αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών ότι δεν αντικρίζουμε την προοπτική του φυσικού αερίου ως εκείνη που από τη μια μέρα στην άλλη, θα μας οδηγήσει σε έξοδο από την δύσκολη οικονομική κατάσταση. Αλλού γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης δήλωσε ότι δύο υποθέσεις που αφορούν πλαστογραφία και παραχώρηση δανείων είναι έτοιμες να πάνε ενώπιον δικαστηρίου ως μέρος της έρευνας για την κρίση στην οικονομία. Γράφει επίσης ότι ο βροχερός καιρός θα συνεχίσει μέχρι τη Δευτέρα.