Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με  τίτλο “Ζητά εξηγήσεις για το ομόλογο”  γράφει στο κύριο της θέμα, επικαλούμενη πληροφορίες του Σίγμα, ότι η Τρόικα εμφανίζεται ενοχλημένη από την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση ευρωπαϊκού ομολόγου, χωρίς οποιαδήποτε συνδιαβούλευση μαζί της. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης εκμετάλλευσης ανηλίκων. Αλλού γράφει ότι μπαίνουν στα βαθιά οι διαπραγματεύσεις και προβάλλει δήλωση του ΥΠΕΞ ότι οι εξελίξεις αυτή τη βδομάδα θα σηματοδοτήσουν μια σοβαρή προσπάθεια.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριο Θέμα “Ξεκινούν με το περιουσιακό” είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της και  αναφέρει ότι εβδομάδα κινητικότητας για το Κυπριακό μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή που ξεκινά και ότι βρίσκεται στην Κύπρο για σειρά επαφών ο βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ Τζέφρι Φέλτμαν, ενώ αύριο αρχίζει η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων που χαρακτηρίζεται από όλες τις πλευρές ως κρίσιμη και ουσιαστική. Αλλού γράφει ότι νέα δυναμική στις ευρωεκλογές υπάρχει από χθες για τον ΔΗΣΥ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι από το 2006 μέχρι το 2013 δόθηκαν για διευκόλυνση της επανένωσης της Κύπρου από την ΕΕ 337 εκατ. Ευρώ.

 ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο στο κύριό του θέμα “Ρίχνονται στα βαθιά” αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό εισέρχονται από αύριο στο δεύτερο γύρο με πρώτα θέματα στην ατζέντα το περιουσιακό και τις αρμοδιότητες της εκτελεστικής εξουσίας. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία από την τραγωδία που έπληξε το Αφγανιστάν, όταν κατολίσθηση έθαψε ένα ολόκληρο χωριό. Σε άλλο θέμα ο “Φ” αναφέρεται στην αυριανή συνεδρία της Επ. Θεσμών στην οποία θα συζητηθούν, όπως γράφει, ονόματα προσώπων, εταιρειών που λάμβαναν δάνεια με σχεδόν χαριστικούς τόκους, αμοιβές εκατομμυρίων ευρώ για δικηγόρους και ελεγκτές, εξαγορές τραπεζών στο εξωτερικό και ελλιπής εποπτεία από την Κεντρική.

 ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Συσκότιση για ΓεΣΥ”  γράφει στο κύριό της θέμα ότι ολοένα και πληθαίνουν οι ανησυχίες για τις προθέσεις της Κυβέρνησης, η οποία επιβάλλει συσκότιση σε σχέση με τον τομέα της υγείας και την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Σε άλλο θέμα γράφει για μαρτυρία σοκ από τη 14χρονη η οποία εντοπίστηκε από την Αστυνομία και σε πολυσέλιδη κατάθεσή της ενισχύει τη μαρτυρία της 15χρονης. Αλλού δημοσιεύει δήλωση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ότι η ΕΕ αδίκησε τον κυπριακό λαό και με την απόφαση για κούρεμα θυματοποίησε την Κύπρο.

Τhe Cyprus Daily: Με τίτλο “Στα βαθιά ”  γράφει ότι σίγουρα δεν θεωρείται τυχαίο στους διπλωματικούς κύκλους ότι η έναρξη της δεύτερης και πιο κρίσιμης φάσης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό συμπίπτει με την επίσκεψη στο νησί του Βοηθού ΓΓ των ΗΕ Τζέφρι Φέλτμαν. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε ανασκαφές που πρόκειται να αρχίσουν στη Δένια προκειμένου να φέρουν στο φως θησαυρούς θρησκευτικής και αρχαιολογικής αξίας. Σε άλλο θέμα, δημοσιεύοντας φωτογραφία, η εφημερίδα γράφει ότι εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετείχαν σε αθλητικό γεγονός που διοργανώθηκε χθες στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.