Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Στον βούρκο η κοινωνία μας», γράφει ότι η κυπριακή κοινωνία παρακολουθεί με συγκλονισμό τις εξελίξεις γύρω από την πρόσφατη υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικων κοριτσιών, ενώ αναφέρει ότι τα σεξουαλικά αδικήματα βρίσκονται σε έξαρση. Αναφέρεται στη συμπληρωματική έκθεση της Επιτροπής Θεσμών, για τα αίτια που οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή και γράφει ότι είναι εμπλουτισμένη με νέα στοιχεία και διαπιστώσεις που προκαλούν έκπληξη. Επίσης, γράφει ότι τα κόμματα υπέβαλαν ελλειμματικές καταστάσεις στον Ελεγκτή.

ΑΛΗΘΕΙΑ:  Στο πρωτοσέλιδό της, με τίτλο γράφει «Νούμερα που ζαλίζουν» ότι στην έκθεση της Επιτροπής Θεσμών, που δόθηκε χθες επίσημα, παρατίθενται μεταξύ άλλων οι εξωφρενικές αμοιβές και τα παράλογα ωφελήματα των τραπεζικών στελεχών, των μελών των διοικητικών συμβουλίων των κυπριακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, κυρίως της Λαϊκής και της Κύπρου, καθώς και των υπαλλήλων των τραπεζών. Εξάλλου, γράφει ότι κόμματα και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές κάλεσαν τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη, ενώ μεταξύ των 61 υποψηφίων είναι και πέντε Τ/κ. Ακόμη γράφει για τις χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Μοιράζει ευθύνες η Βουλή» γράφει στο πρωτοσέλιδό του  και αναφέρει ότι βαρύτατες ευθύνες για το ρόλο που διαδραμάτισε η Κεντρική Τράπεζα σε σχέση με τους χειρισμούς του ELA της Λαϊκής, των παραδοχών της Pimco για τις μελλοντικές αξίες των ακινήτων, που καθόρισαν το τελικό ποσό δανεισμού από την Τρόικα και την πώληση των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, επιρρίπτει στην έκθεσή της η Επιτροπή Θεσμών. Επίσης κάνει λόγο για γυμνό κράτος στην εκμετάλλευση ανηλίκων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικης από αστυνομικό.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Στο κύριο θέμα της, υπό τον τίτλο «Πλιάτσικο 20 δισεκατομμυρίων ευρώ», για βαρύτατες ευθύνες στις διοικήσεις των τραπεζών και πλιάτσικο 20 δις, που καταγράφει το πόρισμα της Επιτροπής Θεσμών σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν στην κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Επίσης, αναφέρεται στη χθεσινή υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές και γράφει για ισχυρό ΑΚΕΛ για μια άλλη Ευρώπη. Εξάλλου, αναφέρει ότι η Κύπρος είναι η μεγάλη χαμένη της Ευρώπης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Economist.

Cyprus Mail: Τίτλος «Πετρελαϊκοί κολοσσοί στήνουν μαγαζί»  και αναφέρεται στην επιλογή των εταιρειών Halliburton και Schlumberger να εγκαταστήσουν στην Κύπρο τη βάση των επιχειρήσεών τους για την Ανατολική Μεσόγειο. Εξάλλου, αναφέρεται στην έκθεση της Επιτροπής Θεσμών, η οποία καταδεικνύει τη διοίκηση και τους αξιωματούχους της Λαϊκής, οι οποίοι ενεργώντας κατά τρόπο «μεθοδικό, συστηματικό και εγκληματικό» οδήγησαν στην κατάρρευση της οικονομίας. Ακόμη γράφει ότι βάνδαλοι έγραψαν με σπρέι πάνω στην Πέτρα του Ρωμιού.

Cyprus Weekly: Με τον τίτλο «Η ώρα των επιταγών», αναφέρεται στις χθεσινές χαλαρώσεις στους περιορισμούς για εξαργύρωση επιταγών. Επίσης γράφει ότι οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές ρίχτηκαν στη μάχη των εκλογών, με τη χθεσινή υποβολή των υποψηφιοτήτων ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Μαϊου. Ακόμη, αναφέρεται σε ρεκόρ ανεργίας στην Κύπρο, με τους ανέργους να καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση.