Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τον τίτλο “Focus και Τρόικα πεδία σύγκρουσης” γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι οξύνεται η αντιπαράθεση και εντείνονται οι βολές κατά ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για ισχυρισμούς περί χρηματοδότησης από την εταιρεία Focus και ότι ο Γενικός Εισαγγελέας ετοιμάζει σήμερα απαντήσεις προς τα ερωτήματα των δύο κομμάτων. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι πολύ καλά συγκροτημένες είναι ομάδες χούλιγκαν που προβαίνουν σε επεισόδια και ότι υπήρχαν πληροφορίες στην Αστυνομία ότι είχαν έλθει στην Κύπρο ακραία στοιχεία από την Ελλάδα. Επίσης στην “Σ” αναφέρεται ότι εκφράζονται ανησυχίες από τουριστικούς παράγοντες από ενδεχόμενες νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Τίτλος “Τον ψάχνει και η ΚΥΠ”  και  αναφέρεται στις έρευνες για τον Ανδρέα Ονουφρίου και τις εκτιμήσεις ότι διακινείται σε διάφορα σημεία στις ελεύθερες περιοχές. Αλλού αναφέρει ότι ο ΠτΔ εκφράζει θλίψη για `ανεύθυνους ισχυρισμούς` με αφορμή δημοσίευμα για το κούρεμα και εύνοιας συγκεκριμένων εταιρειών. Επίσης η “Α” γράφει ότι το Ανώτατο ακύρωσε την απόφαση της ΕΔΥ τον Μάρτιο του 2010 με την οποία διορίστηκαν 34 πρόσωπα σε ισάριθμες θέσεις ακολούθων στο ΥΠΕΞ.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:  Με τίτλο  “Τα τινάζουν όλα στον αέρα” αναφέρει ότι η Άγκυρα με δύο κινήσεις την τελευταία περίοδο επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Κυπριακό. Αφορούν οι κινήσεις αυτές έγγραφο για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μεταξύ της τουρκικής ακτής και των ακτών των κατεχομένων και την απόφαση για διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της επιτροπής ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι Δήμοι αδυνατούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους και ότι στο Δήμο Αγ. Δομετίου θα καταβληθούν μισθοί χωρίς ωφελήματα. Επίσης στον “Φ” αναφέρεται ότι από τις 4 Νοεμβρίου τα κλειδιά της εποπτείας τραπεζών αναλαμβάνει η ΕΚΤ.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “`Γονατίζουν` τουρισμό-ανάπτυξη”  αναφέρεται στην κλιμάκωση των μέτρων κατά της Ρωσίας και στις επιπτώσεις στον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη στην Κύπρο αλλά και στις αντιδράσεις άλλων κρατών μελών της ΕΕ στις πιέσεις της Ουάσινγκτον για κυρώσεις. Αλλού αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠτΔ στο δημοσίευμα για τις εκροές και υποστηρίζει ότι “ο Πρόεδρος επιβεβαιώνει ότι έγιναν εκροές πριν το κούρεμα”. Επίσης η “Χ” γράφει ότι 13χρονος έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στην Αθήνα και ότι η αδελφή του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

 Τhe Cyprus Daily: Με τίτλο “ Τερτίπια Τουρκίας” αναφέρεται σε έγγραφα της Αγκυρας για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και για το περιουσιακό με νέες αρμοδιότητες της επιτροπής ακίνητης περιουσίας. Αλλού αναφέρεται στην ίδρυση κόμματος για προστασία των δικαιωμάτων των ζώων το οποίο και κατέρχεται στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. Επίσης η εφημερίδα κάνει αναφορά στην αγιοποίηση δύο Παπών χθες στο Βατικανό που προσέλκυσε εκατομμύρια ανθρώπους και φιλοξενεί και φωτογραφία.