Ο Πρόεδρος διαψεύδει το δημοσίευμα της “Χαραυγής”

Με γραπτή δήλωση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης,  αναφέρει ότι “είναι με θλίψη που υποχρεούμαι για ακόμη μια φορά να σχολιάσω παντελώς αβάσιμο δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή», περί δήθεν γνώσης του Προέδρου για το κούρεμα καταθέσεων και εύνοιας συγκεκριμένων εταιρειών”.

Οι ανεύθυνοι αυτοί ισχυρισμοί, σημειώνει, πλήττουν καίρια και αναίτια τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανόρθωση της Οικονομίας από την ολική καταστροφή που την έχει οδηγήσει η προηγούμενη διακυβέρνηση.

Ο ΠτΔ αναφέρει ότι “οι διευκρινίσεις που έχει δώσει το δικηγορικό γραφείο στο οποίο ήμουν μέτοχος μέχρι την 1η Μαρτίου 2013 μιλούν αφ’ εαυτές. Χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου υπόλογο για οτιδήποτε, επιθυμώ να διευκρινίσω ότι πρόκειται για μια συνήθη δραστηριότητα όλων των δικηγορικών γραφείων που εξυπηρετούν ξένες εταιρείες.

Απολύτως καμιά ασυνήθης διακίνηση χρημάτων, προσθέτει, υπήρξε πριν από την απόφαση για το κούρεμα προς όφελος οποιασδήποτε εταιρείας που εξυπηρετείται από το πρώην γραφείο μου.

“Συμφωνώ ότι θα πρέπει να υπάρξει διαφάνεια και να δημοσιοποιηθούν τα όποια στοιχεία αφορούν οικονομικές δραστηριότητες νομικών η φυσικών προσώπων που είναι άμεσα συνδεδεμένα με πολιτικά πρόσωπα. Ταυτόχρονα εκφράζω την έντονη ανησυχία μου στην προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης της κατανοητής απαίτησης της κοινωνίας για διαφάνεια”, σημειώνει.

Δεν θα ανορθώσουμε την οικονομία, συνεχίζει ο ΠτΔ στην γραπτή δήλωση του, με κακόβουλα δημοσιεύματα και συκοφαντικούς λαϊκισμούς, ούτε θα ικανοποιήσουμε το περί δικαίου αίσθημα του λαού με ψευδείς ισχυρισμούς για τη δημιουργία εντυπώσεων.

“Πριν από ένα χρόνο πολλοί ήταν εκείνοι εκτός Κύπρου που προεξόφλησαν το τέλος της χώρας μας ως κέντρου παροχής υπηρεσιών. Με τη σκληρή δουλειά, την υπομονή και τον επαγγελματισμό μας τους διαψεύσαμε. Η Κύπρος όχι μόνο διασώθηκε ως χώρος παροχής υπηρεσιών, αλλά έχει προοπτικές για νέες ευκαιρίες. Ας μην επιτύχουμε εμείς, μόνοι μας, με την ανευθυνότητα μας αυτό που δεν κατάφεραν όσοι ήθελαν να δουν τον τομέα των υπηρεσιών της Κύπρου να καταρρέει”, καταλήγει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην γραπτή δήλωση του.