Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με κύριο τίτλο “Έγινε πόλεμος πριν από το ματς” γράφει ότι όπως και στην περίπτωση του ΕΛΑΜ στη Λεμεσό, έτσι και χθες η Αστυνομία πιάστηκε στον ύπνο με αποτέλεσμα να υπάρξουν 10 τραυματίες και εννιά συλλήψεις αφού πολεμικό πεδίο θύμιζε ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας, κοντά στον κυκλοφοριακό κόμβο Λατσιών κατά τη διάρκεια άγριων συμπλοκών με οπαδών του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΛ. Γράφει επίσης ότι μεγάλη καθυστέρηση διαπιστώνουν νομικοί κύκλοι στις έρευνες της Νομικής Υπηρεσίας για την οικονομική καταστροφή. Αλλού αναφέρει ότι η Τράπεζα Κύπρου πήρε 82 εκ. Ευρώ από την πώληση της συμμετοχής της στη Banca Transylvania στη Ρουμανία.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με  κύριο τίτλο “Πάνε κι έρχονται οι ξένοι επενδυτές”, γράφει ότι από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες η Κύπρος θα φιλοξενήσει διάφορες αποστολές ξένων χωρών που ενδιαφέρονται για επενδύσεις με το Λιμάνι Λάρνακας να κεντρίζει το ενδιαφέρον. Αναφέρει αλλού ότι σύμφωνα με λεγόμενο νόμο, Τουρκοκύπριοι ιδιοκτήτες περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές θα μπορούν να τις ανταλλάζουν με περιουσία στα κατεχόμενα αφού απευθυνθούν στην “επιτροπή ακίνητης περιουσίας”. Γράφει ότι χειρότερη και από το καταστροφικό 1991 είναι φέτος η εισροή νερού στα φράγματα.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύριο θέμα του με τίτλο “Αίτημα Έρογλου για τριμερή¨ και γράφει ότι ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Ερογλου έθεσε ενώπιον του ΓΓ του ΟΗΕ αίτημα για συνάντηση του ιδίου με Νίκο Αναστασιάδη και Μπαν για να ξεκαθαρίσει το τοπίο “για το τί μέλλει γενέσθαι στο Κυπριακό”. Ο ΓΓ παρουσιάστηκε επιφυλακτικός. Γράφει επίσης ότι ανοικτή να συζητήσει την πιθανότητα δημιουργίας χωριστής τράπεζας ή εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων μεγάλων προβληματικών και μη εξυπηρετούμενων δανείων φαίνεται να είναι η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωργκάτζη. Αλλού αναφέρει ότι άδειες κυκλοφορίας θα αρχίσουν να εκδίδονται και στα Ταχυδρομεία.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο θέμα της “Δεν ξέρουν ποιο ΓεΣΥ θέλουν”. Αναφέρει ότι παρόλο που ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας παρουσιάζεται έτοιμος να συζητήσει με την Τρόικα στις 6 Μαΐου τα πάντα που αφορούν το ΓεΣΥ, οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Φίλιππου Πατσαλή χθες δείχνουν να επιβεβαιώνει πληροφορίες που θέλουν αλλαγή πλεύσης στη φιλοσοφία του Συστήματος υγείας. Προβάλλει επίσης φωτορεπορτάζ από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα ενώ αναφέρει αλλού ότι στις 2 Μαΐου θα υποβληθούν επίσημα οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές.

The Cyprus Daily:  Με κύριο τίτλο “Προσγειώθου” αναφέρεται σε δηλώσεις του Ντερβίς Ερογλου στα Ηνωμένα Έθνη μετά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ όπου είχε δηλώσει ότι όλοι οι έποικοι θα πρέπει να παραμείνουν στα κατεχόμενα μετά από λύση, δήλωση η οποία καταδικάστηκε από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα. Προβάλλει επίσης τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών κατά τη διάρκεια των γιορτών του Πάσχα. Γράφει επίσης ότι η έναρξη των απευθείας πτήσεων από και προς το Κατάρ από τις 29 Απριλίου αναμένεται να τονίσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Cyprus Mail:  Κύριο θέμα της “Χάος και δακρυγόνα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων οπαδών” και γράφει ότι οκτώ άτομα τραυματίστηκαν και δέκα συνελήφθησαν στις συγκρούσεις στον κυκλικό κόμβο του ΓΣΠ στα Λατσιά πριν από τον αγώνα ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ. Γράφει επίσης ότι την οριστικοποίηση της πρότασης για εφαρμογή ενός στρατηγικού σχεδίου αειφόρου οικολογικής τουριστικής ανάπτυξης για όλη τη χερσόνησο του Ακάμα , ζητά η Συντονιστική Επιτροπή Κοινοτήτων και Ιδιοκτήτων γης Ακάμα. Αναφέρει επίσης ότι 26 εργάτες στην Ουαλία υποστηρίζουν ότι αμείβονται λιγότερο από τις γυναίκες που κάνουν την ίδια εργασία με αυτούς και ξεκίνησαν διαδικασίες ενώπιον εργατικού δικαστηρίου για σεξουαλική διάκριση.