Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Σε τροχιά κάλπης κόμματα και υποψήφιοι”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι τα κόμματα και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές επιχειρούν δυναμικό μπάσιμο στην κούρσα των ευρωεκλογών, το οποίο θα εντατικοποιηθεί με την παρέλευση των εορτών του Πάσχα. Αλλού, γράφει ότι εξαιρετικά έκρυθμη είναι και πάλι η κατάσταση στην Ουκρανία, με τις ΗΠΑ να εμφανίζονται έτοιμες να κλιμακώσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας αν συνεχιστούν ανάλογες ενέργειες στην Ουκρανία. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι προετοιμάζεται για ναυάγιο στο Κυπριακό η τουρκική πλευρά.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Γιατροί, λογιστές, ψυχολόγοι, μάγειρες”, γράφει ότι αυτές είναι οι τέσσερις πανεπιστημιακές σχολές με τη μεγαλύτερη ζήτηση ως πρώτη επιλογή των υποψήφιων Κύπριων φοιτητών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Αλλού, γράφει για τις επαφές που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η πολυμελής κυπριακή αντιπροσωπεία στο Abu Dhabi και στο Dubai. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ χαρακτήρισε ευλογία Θεού τις υποδομές για την ενέργεια στη Λάρνακα καλώντας τους διαφωνούντες να στηρίξουν το σχετικό σχέδιο.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τον τίτλο “Θέλουν εποίκους για προίκα”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι η τουρκική πλευρά, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ζητά στις διαπραγματεύσεις όπως παραμείνουν ως πολίτες του κράτους που θα προκύψει από τη λύση όσοι έχουν την “υπηκοότητα” του ψευδοκράτους. Αλλού, γράφει ότι συγκλίνουσες απόψεις για τις επιβαλλόμενες προϋποθέσεις προκειμένου να δημιουργηθεί στέρεη βάση για επανεκκίνηση της οικονομίας, διατύπωσαν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Σε άλλο του θέμα, γράφει ότι μεγάλα κενά συνεχίζουν να υπάρχουν στο συντονισμό μεταξύ των διαφόρων εθελοντικών οργανώσεων, οι οποίες παρέχουν βοήθεια με τρόφιμα και χρήματα σε άτομα και οικογένειες που χρειάζονται στήριξη.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Κάθαρση πραγματική”, γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ζητά να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου πρέπει για την οικονομική κρίση, λέγοντας πως η κάθαρση είναι απαίτηση όλης της κοινωνίας”. Αλλού, γράφει ότι ο Ροέλοφ Πέτρους Μέγιερ, Υπουργός του Νέλσον Μαντέλα, είναι πιθανόν ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ για το Κυπριακό. Σε άλλο της θέμα, γράφει, κάτω από πρωτοσέλιδη φωτογραφία, ότι καταστροφική πυρκαγιά απειλεί το Βαλπαραΐσο της Χιλής, και πως μέχρι τώρα έχασαν τη ζωή τους 16 άνθρωποι και έγιναν στάχτη 1000 σπίτια.

Cyprus Daily:  Με τίτλο “Εξοργισμένο το Κίεβο”, γράφει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας σχεδιάζουν να εξαπολύσουν μια πλήρους έκτασης αντιτρομοκρατική επιχείρηση εναντίον φιλορωσικών αυτονομιστών, όπως δήλωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος. Αλλού, γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιδιώκει νέες επενδύσεις με την επίσημη επίσκεψη που ξεκινά σήμερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι σύμφωνα με έρευνα, τα παιδιά στην Κύπρο περνούν τον μεγαλύτερο τους χρόνο μπροστά στην τηλεόραση.