Επίσημη επίσκεψη Προέδρου στο Abu Dhabi

Αρχίζει σήμερα την 4ημερη επίσημη επίσκεψη του στο Abu Dhabi,  στο πλαίσιο των προσπαθειών του για προσέλκυση επενδύσεων, ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

O Πρόεδρος συνοδεύεται, από την Πρώτη Κυρία, Άντρη Αναστασιάδη, και πολυμελή αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σήμερα το  βράδυ της Δευτέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα παρακαθίσουν σε δείπνο με επιχειρηματίες από το Άμπου Ντάμπι. Το πρωί της Τρίτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Γενικό Διευθυντή του Αραβικού Νομισματικού Ταμείου Αμπντουλραχμάν Αλ Χαμίντι και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της κρατικής επενδυτικής εταιρείας “Mubadala” Καλντούν Καλίφα Αλ Μουμπάρακ.

Ακολούθως, θα μεταβεί στο Παλάτι Mushrif (Προεδρικό Μέγαρο), όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρίγκιπα του Άμπου Ντάμπι Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχγιάν. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρίγκιπας Al Nayan, επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών, θα παρακαθίσουν σε συνομιλίες, τις οποίες θα ακολουθήσει η υπογραφή διμερών συμφωνιών. Την ίδια μέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με το Διευθυντή της Επενδυτικής Αρχής του Άμπου Ντάμπι (AIDA) Σεΐχη Χαμέντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχγιάν και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή της διεθνούς εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας “IRENA” Αντνάν Αμίν.

Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στο Ντουμπάι, όπου θα επισκεφθεί το Μεγάλο Τέμενος όπου βρίσκεται ο τάφος του Ιδρυτή του Έθνους Σεΐχη Ζαγιέντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναχγιάν. Στη συνέχεια, θα χαιρετίσει Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώνουν τα Εμπορικά Επιμελητήρια Κύπρου και Ντουμπάι, στο οποίο θα συμμετάσχει μεγάλος αριθμός Κυπρίων επιχειρηματιών. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο των Αεροδρομίων του Ντουμπάι και Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή των Αερογραμμών “Emirates” Σεΐχη Αχμέντ μπιν Σαΐντ Αλ Μακτούμ.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της εταιρείας ανάπτυξης γης “Εmaar” Αμπντουλάχ Λαχάτζ και τον Διευθυντή της εταιρείας Άχμαντ Αλ Ματρούσι. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει από το Ντουμπάι για την Κύπρο το πρωί της Πέμπτης.