Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με  τίτλο «Η Μεγάλη Πέμπτη της πρώτης κατοικίας» γράφει ότι η αντιπολίτευση αγνόησε τις εκκλήσεις της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, του Υπ. Οικονομικών και της τρόικας για τους κινδύνους στην οικονομία και η πρόταση νόμου θα συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή. Γράφει, επίσης, ότι φως στα αίτια του ατυχήματος με την έκρηξη χειροβομβίδας αναμένεται να ρίξει η κατάθεση του 19χρονου τραυματία εθνοφρουρού, μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του, η οποία βελτιώνεται. Αλλού, γράφει ότι κύκλωμα διοχέτευσης στην αγορά ληγμένων προϊόντων με παραποιημένη ημερομηνία φαίνεται να εξάρθρωσε η Αστυνομία στη Λεμεσό.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Χωρίς φαγητό 13.000 παιδιά» γράφει ότι δραματικές είναι οι διαστάσεις, τις οποίες προσλαμβάνει το «φαινόμενο» των άπορων στη χώρα μας, ανάμεσα στους οποίους και 13.000 παιδιά. Γράφει, επίσης, ότι παρά τις περί του αντιθέτου αγωνιώδεις συστάσεις της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη και της Κυβέρνησης, η Επιτροπή Νομικών της Βουλής παραπέμπει στην Ολομέλεια την πρόταση Νόμου για προστασία της πρώτης κατοικίας. Αλλού, γράφει ότι τις διαφορές αντιλήψεων στο νέο νομοσχέδιο κατά της σωματεμπορίας, μεταξύ των δύο Επιτρόπων, Διοικήσεως και Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού από τη μια, και της Διευθύντριας του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης από την άλλη, ανέδειξε η χθεσινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τον τίτλο «Σε μια κλωστή οι ισορροπίες» γράφει ότι λεπτές κομματικές ισορροπίες θα διαμορφώσουν την τελική απόφαση αναφορικά με την πρόταση των Κομμάτων ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ για την πρώτη κατοικία. Αλλού γράφει ότι Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση μπαίνουν δυναμικά στο Κυπριακό με υψηλές παρουσίες στην ερχόμενη εβδομάδα στο νησί. Η εφημερίδα αναφέρεται συγκεκριμένα στις επαφές που θα έχουν στο νησί ο Επίτροπος Φούλε και ο Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών των ΥΠΑ, Έρικ Ρούμπιν. Γράφει, επίσης, ότι ολόκληρο πλοίο, δώρο από τον Σουλτάνο του Ομάν αναμένεται να αποκτήσει σύντομα η Κυπριακή Δημοκρατία. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», πρόκειται για ένα πλοίο από το Βασιλικό Ναυτικό του Ομάν, το οποίο, σύμφωνα με τον υπουργό της χώρας, θα παραχωρηθεί τον ερχόμενο Αύγουστο.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Τίτλος «Μα πού ζείτε κυρία Υπουργέ» γράφει ότι αυτό ήταν το φυσικό, λογικό ερώτημα που υπέβαλαν όσοι άνεργοι και γενικά όσοι ζουν στην Κύπρο του Μνημονίου στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όταν την άκουσαν να ισχυρίζεται πως «ένα χρόνο μετά τις αποφάσεις του Eurogroup, η πορεία της ανεργίας δεν είναι πλέον ανεξέλεγκτη». Γράφει, επίσης, ότι την υπόσκαψη και δυσφήμιση του σχεδίου εθελούσιας αφυπηρέτησης στην ΑΤΗΚ που επιχειρείται με στόχο να μειωθεί η αξία του Οργανισμού κατήγγειλε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Αλλού, γράφει ότι αναβρασμός επικρατεί στο ΡΙΚ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις τόσο με την παραδοχή για παρεμβάσεις όσο και για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Ίδρυμα.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Ξεπέρασε τα 50 ο αριθμός των κοινωνικών παντοπωλείων»  γράφει ότι σήμερα λειτουργούν 53 κοινωνικά παντοπωλεία στην Κύπρο καθώς 300 επιπλέον οικογένειες αναγκάστηκαν να καταφύγουν στα παντοπωλεία για βοήθεια το Μάρτιο, ενώ τον Απρίλιο ο αριθμός αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην υπόθεση με τα χιλιάδες ληγμένα τρόφιμα τα οποία εντοπίστηκαν σε σπίτι στη Λεμεσό τα οποία θα κυκλοφορούσαν στην αγορά με παραποιημένες ημερομηνίες λήξης. Η εφημερίδα στην πρώτη της σελίδα δημοσιεύει φωτογραφικό στιγμιότυπο από την εκδήλωση «Ζήσε την Κύπρο» που πραγματοποιείται στο Αεροδρόμιο Λάρνακας με στόχο την προβολή της κυπριακής παράδοσης στους ταξιδιώτες.

The Cyprus Weekly: Κύριο της θέμα στη χθεσινή έρευνα που διενήργησε η Αστυνομία σε σπίτι στη Λεμεσό όπου εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες ληγμένων τροφίμων, τα οποία θα διοχετεύονταν στην αγορά με παραποιημένες ημερομηνίες λήξης. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στην απόφαση του βουλευτών να προχωρήσουν με τη ψήφιση της πρότασης νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας παρά την έκκληση της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη για αναβολή της συζήτησης. Γράφει, επίσης, ότι κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του εθνοφρουρού, ο οποίος τραυματίστηκε μετά από έκρηξη χειροβομβίδας.