Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΑΛΗΘΕΙΑ:  Με τίτλο ” `Ύποπτοι` πολιτικοί, `αθώοι` δημοσιογράφοι”, γράφει ότι τελικά δεν βρέθηκαν δημοσιογράφοι ή ιδιοκτήτες εφημερίδων ή άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσης που να έχουν τύχει προνομιακής μεταχείρισης από τράπεζες αναφορικά με παραχώρηση δανείων με χαμηλό επιτόκιο ή διαγραφές δανείων, ωστόσο βρέθηκαν πολλοί πολιτικοί και βουλευτές που έχουν τύχει τέτοιας προνομιακής μεταχείρισης. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα καταθέσει έγγραφο στο οποίο θα υποδεικνύονται οι αποστάσεις των τουρκοκυπριακών θέσεων στο Κυπριακό από όσα συμφωνήθηκαν στην κοινή διακήρυξη. Επίσης, γράφει ότι οι Αλέξης Γαλανός και Octay Kayalp έλαβαν ιστορική απόφαση ώστε να γίνει ακολουθία και περιφορά του Επιτάφιου στον Άγιο Γεώργιο τον Εξωρινό της Αμμοχώστου.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Σημείο προς σημείο η συζήτηση σήμερα”, γράφει ότι σε αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων, σε επίπεδο διαπραγματευτών, θα αναλωθεί, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η σημερινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη. Γράφει, επίσης, ότι παρά τις κατηγορίες για διαφθορά, και όχι μόνον, κατά του κ. Ερντογάν, σαρωτική προδιαγραφόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ η νίκη του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στις δημοτικές εκλογές. Επίσης, γράφει ότι οι έρευνες για ανεύρεση του αεροπλάνου της Malaysia Airlines μπορεί να διαρκέσουν χρόνια, όπως δήλωσε χθες αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, καθώς αξιωματούχοι των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν το μαύρο κουτί του αεροπλάνου.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Ραντεβού χαμηλών πτήσεων”, γράφει ότι με μικρό καλάθι προσέρχεται στη σημερινή συνάντησή του με τον κατοχικό ηγέτη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, και ότι η αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας των διαπραγματεύσεων δεν επιτρέπει την οποιανδήποτε αισιοδοξία και ως εκ τούτου δεν αναμένονται αποτελέσματα σήμερα. Γράφει, επίσης, ότι οι εκλογές στην Τουρκία σημαδεύτηκαν από εννέα θανάτους και πολλούς τραυματισμούς σε συμπλοκές. Επίσης, γράφει ότι τραπεζικό σύστημα, περιοριστικά μέτρα στη διακίνηση κεφαλαίων και πορεία δημόσιων οικονομικών θα αποτελούν τους βασικούς άξονες συζήτησης στη συνάντηση που αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Ισχυρός παραμένει ο Ταγίπ Ερντογάν”, γράφει ότι οι τοπικές εκλογές στην Τουρκία, οι οποίες έγιναν μέσα σε κλίμα έντασης και πόλωσης, καθιστούν τον κ. Ερντογάν και το κόμμα του ηγεμονική δύναμη στη χώρα. Γράφει, επίσης, ότι για πρώτη φορά ο παραιτηθείς Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης εκφράζει τη διαφωνία του με το ΔΝΤ και εκτιμά ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί το κούρεμα καταθέσεων σε μία από τις δύο κυπριακές τράπεζες. Επίσης, γράφει ότι σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την αντιπολίτευση ξέσπασε στη Βουλή των Ελλήνων χθες, μετά τις προτάσεις μομφής κατά των Γ. Στουρνάρα και Β. Μεϊμαράκη, που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενο το άρθρο 142, ζητώντας παράλληλα να διακοπεί η συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Cyprus Daily: Με τίτλο “Αλλαγή κλίματος”, γράφει ότι αρχίζει σήμερα το πρωί ένας δεύτερος γύρος συνομιλιών για το Κυπριακό, με το κλίμα ψυχρότερο από την αισιοδοξία που περιέβαλλε την επανέναρξη της διαδικασίας τον Φεβρουάριο. Γράφει, επίσης, ότι ο απερχόμενος Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι οποιαδήποτε κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία μπορεί να απειλήσει την κυπριακή οικονομία, σημειώνοντας ότι αναμένει η Κύπρος να επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2015. Επίσης, γράφει ότι ευκάλυπτος έπεσε χθες πάνω σε οικία στη Λευκωσία, την ώρα που πατέρας και υιός έπιναν τον πρωινό τους καφέ, οι οποίοι την γλίτωσαν με εκδορές και μώλωπες όταν μπήκαν κάτω από το τραπέζι μόλις δευτερόλεπτα πριν την πτώση του δέντρου, που προκλήθηκε από σφοδρούς ανέμους.