Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

«Αλήθεια» Στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στροφή στο ήπιο κλίμα» γράφει ότι η χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού γέννησε ελπίδες ότι η πολιτική ένταση θα υποχωρήσει και θα τη διαδεχθεί πιο ήπιο πολιτικό κλίμα λόγω των εξελίξεων σε οικονομία και Κυπριακό. Αλλού, γράφει ότι ο Υπουργός Εμπορίου παρουσίασε τα σχέδια για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου με την επιβεβαιωτική γεώτρηση να αποτελεί την αφετηρία του οδικού χάρτη. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι η πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα έφερε ζημιές στην Κύπρο και κέρδη στην Ελλάδα.

“Σημερινή” Με τίτλο «Τόξο συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Ρωσία εντάσσει τον κυπριακό γεωστρατηγικό χώρο στο χάρτη των ενδιαφερόντων της με την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Αμυνας στη Μόσχα να ανοίγει τόξο συνεργασίας. Αλλού, γράφει για την εξαφάνιση-μυστήριο 33χρονου λοχαγού της Εθνικής Φρουράς από τη Γεροσκήπου, ο οποίος εξαφανίστηκε χθες το πρωί, με το όχημα του να εντοπίζεται σε παραλιακή περιοχή στην Πέγεια. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι συνεχίστηκαν χθες οι κινητοποιήσεις στην Πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.

“Φιλελεύθερος”  Με τίτλο «Τα τρία σενάρια της Noble» γράφει στο κύριο του θέμα για το αποτέλεσμα της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στο τεμάχιο «Αφροδίτη», με το κανονικό σενάριο να δείχνει κοιτάσματα της τάξης των 7 τρις κυβικών ποδών, το αρνητικό σενάριο να δείχνει κοιτάσματα 5 τρις κ.π και το θετικό σενάριο να δείχνει κοιτάσματα της τάξης των 10 τρις. Σε άλλο του θέμα γράφει για καταγγελίες ότι ξένος επενδυτής, ο οποίος έφερε 20 εκ. ευρώ για να επενδύσει σε τουριστική ανάπτυξη στο Λατσί, βρέθηκε μπροστά σε ένα βουνό από ανυπόστατες καταγγελίες.

«Χαραυγή»  Κύριο θέμα  της εφημερίδας σήμερα «Όλα νόμιμα», αναφέρει  ότι Γενικός Εισαγγελέας, Γενική Λογίστρια, Γενική Ελέγκτρια και Βουλευτές γνώριζαν «για το Ταμείο Αλληλεγγύης που λειτουργούσε με πλήρη διαφάνεια η Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια», με τον τέως διευθυντή του Γραφείου του τέως Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια Χρ. Χριστοφίδη να αποκαλύπτει ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου ότι βουλευτές και νυν στελέχη της Κυβέρνησης απευθύνονταν για να δοθεί βοήθεια σε συγκεκριμένα άτομα.  Σε άλλο της θέμα γράφει ότι εντοπίστηκαν σε σχολείο φρούτα και λαχανικά με περιττώματα ποντικιών.

“Cyprus Mail” κύριο  θέμα της με τίτλο «Διπλάσιες τιμές από τα ισπανικά θέρετρα», γράφει ότι σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής Post Office το καλάθι των αγαθών για μη οργανωμένες διακοπές στην Λεμεσό είναι το πιο ακριβό από όλους τους υπό έρευνα προορισμούς (113.88 ευρώ), ενώ σε σύγκριση με ισπανικούς προορισμούς ήταν το διπλάσιο. Αλλού, γράφει ότι η Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής ότι έμαθε για την ύπαρξη του Ταμείου Αλληλεγγύης που συνέστησε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο. Αλλού  γράφει ότι το υψηλό κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο κάνει ζημιά στις εξαγωγές.