Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΑΛΗΘΕΙΑ:  Στο κύριο της θέμα με τίτλο «ΔΗΚΟ: Έξοδος χωρίς διέξοδο», γράφει ότι μετά από μια θυελλώδη συνεδρία το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος υιοθέτησε την πρόταση του Νικόλα Παπαδόπουλου για έξοδο από την Κυβέρνηση λόγω των διαφωνιών του στο Κυπριακό. Αλλού, γράφει ότι οι συντεχνίες της ΑΗΚ ανακοίνωσαν στάση εργασίας τη Δευτέρα και κλιμάκωση των μέτρων, χωρίς προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι άνοιξε ο δρόμος για την αποφυλάκιση της Γιούλια Τιμοσένκο, καθώς η ουκρανική Βουλή ψήφισε υπέρ της τροποποίησης του ποινικού κώδικα.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Πέρασε το ΔΗΚΟ του», γράφει ότι το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ με 22 ψήφους υπέρ υιοθέτησε την πρόταση του Νικόλα Παπαδόπουλου για αποχώρηση του κόμματος από την Κυβέρνηση, ενώ η έξοδος θα σφραγιστεί την ερχόμενη Τετάρτη από την Κεντρική Επιτροπή. Αλλού, γράφει ότι η Νομική Υπηρεσία έδωσε το πράσινο φως για τις ιδιωτικοποιήσεις. Σε άλλο της θέμα, η «Σ» γράφει ότι σημαντικές βελτιώσεις περιλαμβάνονται στο νέο διάταγμα για τις συναλλαγές, καθώς αυξάνονται οι μεταφορές κεφαλαίων εντός Κύπρου στις 20.000 ανά φυσικό πρόσωπο μηνιαίως και στις 100.000 ανά νομικό πρόσωπο.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τον τίτλο «Σφράγισαν την έξοδο», γράφει για τη χθεσινή απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ για αποχώρηση από την Κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι η αποχώρηση των Υπουργών και των Προέδρων των ημικρατικών θα γίνει μέχρι τις 4 Μαρτίου. Αλλού, γράφει για βασιλικούς μισθούς στους πιλότους των Κυπριακών Αερογραμμών, με τον πιο ακριβοπληρωμένο να λαμβάνει 171.000 ευρώ το χρόνο, ενώ ο μέσος όρος απολαβών φθάνει τις 145.000 ευρώ. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι είναι έτοιμη η κολοσσιαία ανάπτυξη των 7 δισ. ευρώ με τον όρο να δοθεί απάντηση από τις κυβερνητικές υπηρεσίες για τις άδειες εντός ενός μηνός.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η μπάλα στη Βουλή», γράφει ότι σήμερα θα δώσει στη δημοσιότητα το ΑΚΕΛ το προσχέδιο απόφασης που θα θέσει ενώπιον της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, για τερματισμό της διαδικασίας των ιδιωτικοποιήσεων. Σε άλλο της θέμα, η «Χ» γράφει για άνοιγμα του Προέδρου Αναστασιάδη προς τη Μόσχα, καθώς τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Ρώσο Πρέσβη σε μια σαφή κίνηση ουσίας και μηνυμάτων ότι η Λευκωσία επιζητεί τη στήριξη της Ρωσίας στο Κυπριακό. Αλλού, γράφει ότι θερίζουν οι νεφροπάθειες στην Κύπρο, καθώς ένας στους δέκα Κύπριους θα παρουσιάσει χρόνια νεφρική νόσο.

Cyprus Mail: Στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το ΔΗΚΟ ψηφίζει υπέρ της αποχώρησης», γράφει ότι το συγκυβερνών κόμμα ψήφισε χθες βράδυ υπέρ της αποχώρησης του από την Κυβέρνηση λόγω των διαφωνιών του στους όρους της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό. Αλλού, γράφει ότι η απεργία στα λιμάνια γονατίζει την οικονομία. Σε άλλο της θέμα γράφει για την κατάσταση στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι το πλήθος στην Ουκρανία θέλει τον Γιανιούκοβιτς «έξω τώρα».

Cyprus Weekly: Με τίτλο «Ώθηση κεφαλαίων», γράφει στο κύριο της θέμα ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται, μετά τη χθεσινή απόφαση για άρση μέρους των περιοριστικών μέτρων, ένα βήμα πριν την πλήρη άρση των περιορισμών στις συναλλαγές που επιβλήθηκαν πριν από ένα χρόνο περίπου. Αλλού, γράφει για εκδήλωση μαθητών του GC School of Careers στη Λευκωσία για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τη στέρηση του δικαιώματος μόρφωσης κοριτσιών στις αναπτυσσόμενες χώρες. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη φόρμουλα ειρήνης που υπογράφηκε χθες στην Ουκρανία με στόχο τη λήξη της αιματοχυσίας στη χώρα.