Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΑΛΗΘΕΙΑ:  Με τίτλο «Γενική κατακραυγή για τις διακοπές ρεύματος» αναφέρει πως μέσω των κοινωνικών δικτύων – κι όχι μόνο – διαπίστωνε κάποιος χθες την αγανάκτηση των απλών πολιτών από τις διακοπές ρεύματος. Επίσης, σε άλλο θέμα κάνει λόγο για χιονοστιβάδα ύποπτων υποθέσεων στη CYTA και αναφέρει ότι άλλη μια ύποπτη υπόθεση της Cyta διερευνά το ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας σχετικά με τις υποθαλάσσιες καλωδιακές υποδομές που συνδέουν την Κύπρο με το Λίβανο. Αλλού γράφει πως τέλη Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσουν οι δυο διαπραγματευτές της τουρκοκυπριακής και της ελληνοκυπριακής πλευράς τις επισκέψεις τους σε Αθήνα και Αγκυρα αντίστοιχα.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ:  Στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κινούμενη άμμος η βάση των συνομιλιών» αναφέρει πως η ξεκάθαρη βάση στην οποία ευελπιστούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης να καταλήξουμε με την έκδοση της κοινής διακήρυξης μοιάζει όλο και περισσότερο με κινούμενη άμμο και αναφέρει ότι εκ διαμέτρου αντίθετη ερμηνεία δίνει ο Ερογλου σε κάποια σημεία του κοινού ανακοινωθέντος. Αλλού κάνει λόγο για υπουργικά μηνύματα παραμονής του ΔΗΚΟ στην Κυβέρνηση. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως έρχονται στην Κύπρο λιβανέζικες τράπεζες, δημοσιεύοντας τις δηλώσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Λιβάνου και του Διοικητή της ΚΤΚ, ο οποίος εξήγγειλε άρση όλων των περιορισμών, που είχαν επιβληθεί μετά την απόφαση του Γιούρογκρουπ, μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:  Με τίτλο «Ψάχνουν φόρμουλα για ‘ναι’» αναφέρει πως στην αναζήτηση της φόρμουλα που θα διασφαλίζει τη συμμετοχή και τον ουσιαστικό ρόλο της Βουλής στη διαδικασία της αποκρατικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών, επικεντρώνουν την προσοχή τους ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ. Αλλού αναφέρει πως στις 530 χιλιάδες ευρώ θα ανέλθει το κόστος του διαζυγίου του Δήμου Λευκωσίας με την εταιρεία Μιλτιάδης Νεοφύτου για το έργο της πλατείας Ελευθερίας και προσθέτει ότι με τη διακοπή του συμβολαίου με τον εργολάβο ξεκινά νέα διαδικασία προκήρυξης προσφορών. Επίσης αναφέρει πως η ΕΝΙ υπογράφει για τερματικό στην Κύπρο, ότι συμφώνησε στο Μνημόνιο και επιταχύνει και τις γεωτρήσεις.

ΧΑΡΑΥΓΗ:  Στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ανάχωμα στο ξεπούλημα ημικρατικών» αναφέρεται στις χθεσινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΑΗΚ, Cyta και Αρχή Λιμένων και γράφει πως έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν αποδέχονται ιδιωτικοποιήσεις ούτε καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του.. Αλλού γράφει πως φεύγει ο Μιλτιάδης Νεοφύτου από το έργο της Πλατείας Ελευθερίας και ότι ο Δήμος Λευκωσίας υποχρεώθηκε σε διακανονισμό. Αλλού αναφέρεται στο Προγραμματικό Συνέδριο του ΑΚΕΛ που αρχίζει σήμερα με τη συμμετοχή 1200 περίπου αντιπροσώπων από όλη την Κύπρο και τα παραρτήματα ΑΚΕΛ στη Βρετανία, Αθήνα και Βρυξέλλες.

Cyprus Mail:  Με τίτλο «Απευθείας πρόσβαση στις εγγυήτριες» αναφέρεται στις επισκέψεις που πρόκειται να ξεκινήσουν να πραγματοποιούν οι δυο διαπραγματευτές στις δυο εγγυήτριες δυνάμεις Τουρκία και Ελλάδα στο τέλος του μήνα, προκειμένου να έχουν υψηλού επιπέδου συναντήσεις για το Κυπριακό. Αλλού αναφέρει πως οι συντεχνίες των ημικρατικών οργανισμών προειδοποιούν πως θα ακολουθήσουν και άλλες κινητοποιήσεις. Αλλού αναφέρεται στην εκδήλωση στη Λευκωσία στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης ενάντια στη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών One Billion Rising.

The Cyprus Weekly:  Με κύριο τίτλο “Η Κύπρος κτυπήθηκε από κακοκαιρία» αναφέρεται στις χθεσινές καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους, καταρρακτώδεις βροχές και χαλαζόπτωση που είχε ως αποτέλεσμα μια πτήση να μην μπορεί να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας και να χρειαστεί παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για να προσφέρει βοήθεια σε οδηγούς. Αλλού αναφέρει πως η Κύπρος πρόσθεσε χθες τη φωνή της στον παγκόσμιο αγώνα κατά της βίας ενάντια στις γυναίκες με εκδήλωση στη Λευκωσία. Αλλού αναφέρεται στην αλλαγή που συντελείται στην εικόνα της Λεμεσού.