Οι συγκυρίες ΣΗΜΕΡΑ είναι υπέρ μας ..!!

Σήμερα ο Ερτογάν είναι στην γωνιά και ψάχνει πολιτική διέξοδο.

Οι συνέταιροι μας στο Φυσικό Αέριο – Εβραίοι δεν είναι βλάκες να ξοδέψουν 10δις για τον σταθμό από-υγροποίησης στην Κύπρο να έχουν την Τουρκία μέσα στα πόδια τους.

Η Τουρκία για πρώτη φορά θα υποχρεωθεί να κάνει υποχωρήσεις . Κατά την γνώμη μου θα βρεθούμε προς πολύ θετικής εκπλήξεως διότι είναι η ΜΟΝΗ φορά που η Τουρκία χρειάζεται εμάς περισσότερο από ότι εμείς εκείνην.

Το Ισραήλ έχει υπογράψει 5 συμβόλαια μερικών δισεκατομμυρίων με την Ρωσία για μεταφορά φυσικού Αερίου από το ΤΑΜΑΡ στην Ευρώπη. Παράλληλα, η θετική μας τύχη είναι ότι πρέπει να περάσει ο αγωγός από την Κύπρο για να πάει στην Ευρώπη, διότι αυτό συμφέρει στην Ρωσία και στο Ισραήλ. Ο αγωγός συμφέρει στους Ρώσους και Εβραίους λόγο απόστασης να περάσει από την Τουρκία.

Ο Συνέταιρος τους σε αυτή την επαγγελματική συνεργασία είναι η Κύπρος …αφού εδώ μπορεί να γίνει ο σταθμός από-υγροποίησης που θα εξυπηρετεί όλη την Μέση Ανατολή. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Ρωσία και το Ισραήλ να δεχθούν τους Τούρκους να κάνουν κουμάντο σε όλο αυτό το παιχνίδι.

Οπόταν εμείς σήμερα λόγο της προίκας που διαθέτουμε για πρώτη φορά θα έχουμε τα πράγματα υπέρ μας..

και για αυτό το λόγο θα λυθεί το Κυπριακό ασχέτως αν κάποιο είναι πανικοβλημένοι που θα χάσουν την πολιτική τους Υπόσταση.

Του Πασχάλη Θεοφάνους

PASCHALIS THEOFANOUS