Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ Λευκωσίας-Αθήνας»,  γράφει στο κύριό της θέμα ότι το κοινό ανακοινωθέν έχει κλειδώσει και απομένουν λίγα πράγματα πριν από την ανακοίνωση ενώ αναφέρεται και στις πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων. Αλλού γράφει ότι με τη διαρροή των κατ’ ισχυρισμό διαλόγων του δικηγόρου Γ. Γεωργίου με τον Νίκο Λίλλη γίνεται προσπάθεια να πληγεί η υπόθεση. Σε άλλο ρεπορτάζ η «Α» αναφέρει ότι δεν προχωρούν οι έρευνες της Αστυνομίας αλλά ούτε και ο διορισμός ερευνώντος λειτουργού για την υπόθεση της ψηφιακής βιβλιοθήκης «Αριστοτέλης».

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Πέντε διαφορές προς το χειρότερο» και αναφέρει ότι εντοπίζονται διαφορές ουσίας στο λεκτικό του κοινού ανακοινωθέντος που καταδεικνύουν ότι το προσχέδιο είναι χειρότερο από το προηγούμενο. Αλλού αναφέρει ότι είναι ενθαρρυντικά τα σημάδια και για την τρίτη αξιολόγηση της Τρόικας και ότι γκρίζα σημεία εξακολουθούν να είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και το ΓΕΣΥ. Επίσης η «Σ» αναφέρεται σε νέες διαστάσεις στο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς με αφορμή τις ηχογραφημένες συνδιαλέξεις και ότι εμπλέκουν και βουλευτή του ΔΗΣΥ στο θέμα.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Άνω-κάτω με τη συμφωνία» γράφει ότι δημιουργήθηκε κυβερνητική κρίση λόγω του Κυπριακού και του κοινού ανακοινωθέντος για το οποίο οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι έχει ήδη κλείσει. Αλλού γράφει ότι οι κενές θέσεις στην Αστυνομία είναι 677 και ο Αρχηγός ζητά αναπληρωματικούς διορισμούς για να καλυφθούν τα κενά. Ο «Φ» επίσης αναφέρει στο πρωτοσέλιδό του ότι τα προβληματικά δάνεια είναι 241,1 δις ευρώ και ότι ενώπιον του Κτηματολογίου βρίσκονται έξι χιλιάδες εκποιήσεις.

ΧΑΡΑΥΓΗ:  Κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Υπό αμφισβήτηση η Δικαιοσύνη» και αναφέρει ότι εγείρεται θέμα αξιοπιστίας μαρτύρων και μαρτυρικού υλικού στην υπόθεση της Δρομολαξιάς λόγω των ηχογραφημένων συνδιαλέξεων που αποκαλύφθηκαν χθες. Αλλού αναφέρει ότι διασφαλίζονται τα τρία «singles» στο κοινό ανακοινωθέν αλλά όχι η αδιαίρετη κυριαρχία. Σε άλλο ρεπορτάζ η «Χ» αναφέρει ότι ο Χρ. Ανδρέου που απεργεί εδώ και μήνες έξω από το Προεδρικό Μέγαρο νοσηλεύεται στο καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου.

Cyprus Mail:  Με τίτλο «Επίκειται Πρόοδος» και αναφέρεται στη συνομολόγηση κοινού ανακοινωθέντος για το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να «πείσει» την κυβερνητική συμμαχία. Αλλού αναφέρεται σε αντιδράσεις των συντεχνιών των εργαζομένων στην οικοδομική βιομηχανία που καταγγέλλουν την εργοδοτική πλευρά για περικοπές μισθών. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι η Κύπρος θα οργανώσει την πρώτη gay παρέλαση το Μάιο.

Cyprus Daily: Αναφέρει ότι έχει κλείσει το κοινό ανακοινωθέν πλην όμως ο Πρόεδρος αντιμετωπίζει κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό. Αλλού αναφέρει ότι δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοί των εργαζομένων στις ΚΑ. Σε άλλο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην τοποθέτηση της Τρόικας ότι εντός 2014 θα υπάρξει αναθέρμανση του κλάδου των ακινήτων.