Τα περιοριστικά μέτρα κλονίζουν την εμπιστοσύνη

Η συνέχιση των περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές διατηρεί την έλλειψη εμπιστοσύνης στο σύστημα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, προσθέτοντας ότι  οι Κύπριοι αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο ότι έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφική.

Στη συνέντευξή του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η Κύπρος πρέπει τώρα να κοιτάζει μπροστά και ότι η χώρα θα ανταποκριθεί πλήρως στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. 

Σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες και την εμπλοκή του γαλλικού κολοσσού TOTAL, εξέφρασε την ελπίδα πως η γαλλική εταιρεία θα είναι παρούσα σε όλα τα στάδια εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου και είπε ότι η εξεύρεση των υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για την Τουρκία να προχωρήσει στο δρόμο λύσης του Κυπριακού.

Ερωτήθηκε ακόμη και για τις εξελίξεις με το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ και στο ερώτημα εάν υπάρχει κίνδυνος να γίνει το ίδιο και στην Κύπρο, ο Πρόεδρος είπε ότι τέτοια απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί στην Κύπρο.

Η εφημερίδα στεγάζει την συνέντευξη υπό τον τίτλο «Κύπρος – Ο Πρόεδρος ζητά την άρση του ελέγχου στη διακίνηση κεφαλαίων» και τον υπότιτλο «Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης έγινε δεκτός την Τετάρτη στο Παρίσι από τον Φρανσουά Ολάντ».