Τα μωρά χρειάζονται γυαλιά ηλίου;

Babies sunglasses style!!!

Έχετε σκεφτεί ποτέ αν τα παιδιά χρειάζονται στ’ αλήθεια να φοράνε γυαλιά ηλίου;

1171723_76382570-199x300

Τα μάτια των παιδιών είναι πολύ πιο ευαίσθητα από των ενηλίκων και έχουν ανάγκη από προστασία, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μάθετε πότε πρέπει να πάρετε τα πρώτα του γυαλιά ηλίου και πώς να τα επιλέξετε.

Οι υπεριώδεις ηλιακές ακτινοβολίες Α και Β, οι οποίες είναι μη ορατές με γυμνό μάτι, είναι επικίνδυνες για την υγεία των ματιών των παιδιών, γιατί ο φακός τους δεν διαθέτει την απαραίτητη φυσική προστασία.

Γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να διαπιστώσετε ότι όταν το παιδί σας εκτίθεται για αρκετή ώρα στον ήλιο χωρίς καμία προφύλαξη, μετά από λίγες μέρες τα μάτια του κοκκινίζουν.

Κανόνες για την προστασία των παιδικών ματιών:

1. Για να προστατεύονται τα μάτια των παιδιών από την ηλιακή ακτινοβολία είναι να φορούν γυαλιά ηλίου. Οι ειδικοί συστήνουν στους γονείς να βάζουν γυαλιά στα παιδιά τους όταν κυκλοφορούν στο ύπαιθρο ήδη από την ηλικία του ενός έτους.

2. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η ένταση της ακτινοβολίας μεταβάλλεται ανάλογα με το περιβάλλον. Αν το παιδί σας παίζει στην άμμο, η ένταση των ακτίνων του ήλιου είναι κατά 15 με 20% μεγαλύτερη. Αν τσαλαβουτά στην πισίνα ή στη θάλασσα, το αποτέλεσμα των UV μεγεθύνεται κατά τον ίδιο τρόπο.

3. Μη σας ξεγελά ο συννεφιασμένος ουρανός! Τα σύννεφα δίνουν τη λάθος εντύπωση ότι φιλτράρουν τις ακτίνες. Όμως, οι κίνδυνοι είναι οι ίδιοι.

51f239e383111_cute_and_cool_looking_baby_girl_with_big_red_sunglasses_large

Πώς να διαλέξετε παιδικά γυαλιά ηλίου:

– Μην κοιτάτε μόνο τα σχέδια. Μερικά μοντέλα είναι όμορφα, χρωματιστά, χαριτωμένα, αλλά δεν παρέχουν την απαιτούμενη προστασία. Ακόμα χειρότερα, μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά από το να μη φορούσαν καθόλου γυαλιά ηλίου.

– Επενδύστε σε γυαλιά καλής ποιότητας. Βεβαιωθείτε ότι συνοδεύονται από το σήμα CE.

– Βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζουν σωστά. Προσαρμόστε τους βραχίονες των γυαλιών στο κεφαλάκι του παιδιού σας, ώστε να μην του πέφτουν ούτε να το στενεύουν.