Ο απολογισμός των πυρκαγιών. Άρχισε η καταγραφή των ζημιών

Από το πρωί άρχισε η επίσημη καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν στο πέρασμά τους οι πυρκαγιές που έζωσαν την Κύπρο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Τα αίτια των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Η πυρκαγιά στην Επισκοπή προκλήθηκε από σκυβαλότοπο.

download (1)

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε μάχη με τις φλόγες προκειμένου να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές εστίες και να αποτρέψει τα χειρότερα.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, δήλωσε ότι τις τελευταίες ημέρες τα μέλη της Πυροσβεστικής βρίσκονται στα όριά τους, καθώς το Σώμα είναι υποστελεχωμένο αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν 114 κενές θέσεις στο Σώμα.

Όπως εξήγησε, δύο από τους τρεις Βοηθούς Διευθυντές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν αφυπηρετήσει, με αποτέλεσμα ο ίδιος να καλείται να διευθύνει όλες τις επιχειρήσεις.

Εξάλλου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι πρόκειται για μία δύσκολη περίοδο και όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί και ιδιαίτερα οι τοπικές αρχές.

Όσον αφορά τις αφυπηρετήσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα είπε ότι αυτή τη περίοδο είναι ιδιαίτερα αυξημένες και ελήφθη απόφαση 25 μέλη της Αστυνομίας να ενισχύσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία θα ενισχυθεί και με 25 πρόσθετους ωρομίσθιους πυροσβέστες.