Τα μυστικά του ζωικού βασιλείου !

Τα ζώα και τα έντομα προκαλούν πολλές φορές έντονο ανθρώπινο θαυμασμό, άλλοτε με την εμφάνισή τους και άλλες φορές με την εξυπνάδα και τα μοναδικά χαρίσματα που διαθέτουν.

Είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τα πάντα για τα ζώα και τα έντομα; Παρακάτω παρατίθενται 20 χαρακτηριστικά που σίγουρα θα σας αφήσουν άλαλους !

1. Νυχτερίδα: Πρόκειται για το μόνο θηλαστικό που πετάει.

2 .Στρουθοκάμηλος: Τρέχει με μεγαλύτερη ταχύτητα από ένα άλογο και το αρσενικό βρυχάται όπως το λιοντάρι.

3. Καγκουρό: Για να κρατήσει ισορροπία χρησιμοποιεί την ουρά του. Αν τυχόν δεν στηρίζεται σε αυτήν τότε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα βρίσκεται στο έδαφος.

4. Αράχνη: Υπάρχουν περίπου 50.000 αράχνες ανά στρέμμα σε όλες τις περιοχές με πράσινο.

5. Τίγρης: Οι λωρίδες που υπάρχουν στη γούνα τους εξαπλώνονται και στο δέρμα τους.

6. Ψύλλος: Αν κάνει ένα σάλτο τότε εκτοξεύεται 200 φορές από το ύψος του.

7. Γάτα: Με 32 μυς σε κάθε αυτή κατέχει το όσκαρ για την καλύτερη ακοή.

8. Ελέφαντας: Μπορεί να μυρίσει το νερό από 3 μίλια μακριά. Επιπλέον, είναι ένα από τα τρία θηλαστικά που περνάει εμμηνόπαυση μαζί με τη γυναίκα και τη φάλαινα.

9. Κοάλα: Τρώνε μόνο φύλλα ευκαλύπτου.

10. Κάστορας: Τα δόντια τους δεν παύουν ποτέ να αναπτύσσονται. Γι’ αυτό, έχουν την ανάγκη να ροκανίζουν συνεχώς διάφορα αντικείμενα προκειμένου να διατηρούν το μήκος τους.

11. Μυρμήγκι: Σε κάθε άνθρωπο του πλανήτη αντιστοιχούν 1.000.000 μυρμήγκια. Δεν έχουν πνεύμονες και είναι τρομερά ανθεκτικά.

12. Στρείδι: Μπορεί να αλλάξει το φύλο του όταν βρει τον ιδανικό “σύντροφο” για αναπαραγωγή, είτε είναι αρσενικό είτε θηλυκό.

13. Πεταλούδα: Με τα δύο της μάτια που αποτελούνται από χιλιάδες φακούς μπορεί να δει μόνο το κόκκινο, το πράσινο και το κίτρινο χρώμα.

14. Σαλιγκάρι: Αν του συμβεί ένα ατύχημα και χάσει το ένα του μάτι, τότε μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο στο πίσω μέρος του σώματός του.

15. Χελώνα: Πως ξεχωρίζεις το φύλο μιας χελώνας; Από το θόρυβο που κάνει ! Το θηλυκό σφυρίζει ενώ το αρσενικό γρυλίζει.

16. Καμηλοπάρδαλη: Είναι το μόνο ζώο που δεν έχει φωνητικές χορδές.

17. Σκίουρος: Τα μικροσκοπικά αυτά ζωάκια κάνουν μεγάλο καλό στο περιβάλλον χωρίς να το θέλουν, καθώς φυτεύουν εκατομμύρια δέντρα με τους ξηρούς καρπούς που θάβουν και μετά ξεχνούν που τους έχουν κρύψει.

18. Φάλαινα: Βγάζει τον πιο δυνατό ήχο απ’ όλα τα πλάσματα του πλανήτη.

19. Σκύλος: Η μύτη κάθε σκύλου είναι τόσο μοναδική όσο τα δακτυλικά αποτυπώματα του ανθρώπου.

20. Γουρούνι: Τα γουρούνια μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους με περισσότερες από 20 φωνές, αναλόγως σε τι κατάσταση βρίσκονται.