Μικρά μυστικά για να απαλλαχτείτε από κιλά και πόντους !

Όλοι οι άνθρωποι και κυρίως οι γυναίκες έχουμε εμμονή με τη ζυγαριά μας και κάθε φορά που ανεβαίνουμε μας λούζει κρύος ιδρώτας για το νούμερο που θα αντικρίσουμε !

Αποτελεί όμως σωστό κριτήριο η μέτρηση των κιλών ή μήπως ποιο σημαντικό είναι να μετράμε τους πόντους που χάνουμε;

Σύμφωνα με ειδικούς είναι προτιμότερο να μετράς τους πόντους  στο σώμα σου, παρά να αγωνιάς για το τι θα δείξει η ζυγαριά, καθώς “δύο πόντοι μπορούν να κάνουν αισθητή τη διαφορά στην εμφάνισή σου ενώ δύο κιλά να μη γίνουν αντιληπτά”.

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα καταφέρεις γρήγορα και ποιοτικά το στόχο σου.

-Να αποφεύγεις το αλκοόλ:

Τα αλκοολούχα ποτά τείνουν να περιέχουν διπλάσιες θερμίδες από αυτές που υπάρχουν στις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες (7 θερμίδες έναντι 4 θερμίδων ανά γραμμάριο). Οι θερμίδες αυτές αποκαλούνται «κενές» γιατί δεν περιέχουν ούτε ίχνος θρεπτικών συστατικών, μειώνοντας συγχρόνως το μεταβολισμό και επηρεάζοντας αρνητικά την απορρόφηση και την αποθήκευση ιχνοστοιχείων και βιταμινών.

-Η σαλάτα είναι υποχρεωτική:

Αν ξεκινάς το γεύμα σου με μια σαλάτα, τότε καταναλώνεις περίπου 14% μικρότερη ποσότητα θερμίδων ανά γεύμα.

-Μακριά από τα επεξεργασμένα (λευκά) αμυλώδη τρόφιμα:

Όταν καταναλώνετε επεξεργασμένες αμυλώδεις τροφές, οι υδατάνθρακες που προσλαμβάνετε έχουν υψηλότερο γλυκαιμικό φορτίο έναντι των μη επεξεργασμένων αμυλωδών τροφών και τριπλάσιες θερμίδες από τα λαχανικά.

-Ισορρόπησε το μεταβολισμό σου με πολλά γεύματα:

Υποχρεούσε να καταναλώνεις 4-5 γεύματα ημερησίως προκειμένου να αυξήσεις τη μεταβολική ισορροπία του οργανισμού σου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της καύσης του λίπους και συνεπώς το επιθυμητό χάσιμο πόντων και τη σταδιακή μείωση του σωματικού βάρους.