Τα “κροκοδείλια δάκρυα” του Γιάννη Κυπρή…

Τα κροκοδείλια δάκρυα δεν πείθουν κανέναν…

Ο πρωτοστάτης της αγοράς των «τοξικών» Ελληνικών ομολόγων, νυν Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Κύπρου  Γιάννης Κυπρής, εξέφρασε τη λύπη και κατανόησή του για τις διαμαρτυρίες των κατόχων των αξιογράφων, που είδαν τις περιουσίες τους να εξανεμίζονται.

Και με θράσος περισσό πρόσθεσε ότι “οι ευθύνες για το χθες ορθά αναζητούνται και πρέπει να αποδοθούν”.

Η μνήμη αποδεικνύεται σύντομη και ασθενής για τον κ. Κυπρή. Για το ηγετικό στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου, ο οποίος ήταν και ο κατεξοχήν υπεύθυνος επενδύσεων στις ευρωπαϊκές χρηματοπιστωτικές αγορές….Εκείνος κινούσε αποκλειστικά τα νήματα και, απλώς, την αγορά των ομολόγων συνυπέγραψε και ο τότε διευθύνων σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος απομακρύνθηκε από την τράπεζα με εντολή Χριστόφια.

Ο κ. Κυπρής παραμένει στην ηγετική πυραμίδα της Τράπεζας Κύπρου… Μαζί του στο ίδιο τραπέζι ένας ακόμη μεγάλος “αετονύχης” , όπως τον αποκαλούν σε τραπεζικούς κύκλους, ο Τάκης Αράπογλου , ο άνθρωπος που ξέρει πώς να κάνει deal με Τουρκικές τράπεζες….

Άγνωστο, λοιπόν πως, ο κ. Κυπρής έχει καταλάβει για τα καλά τη θέση,άγνωστο γιατί… και προχωράει σε μεγαλοσχήμονες δηλώσεις περί «χρηστής διοίκησης», «διαφάνειας», «αξιοπιστίας» και «συνέπειας».

Ίσως είναι λέξεις που μπήκαν, έστω και τώρα, στο λεξιλόγιο του κ. Κυπρή…

Το ευχόμαστε.