Τα διλήμματα των εκλογών και ο Δωδεκάλογος της πραγματικότητας της Κύπρου

Αναπαλαίωση

Εισηγήσεις

Σ’ αυτές τις εκλογές δεν μπορεί ο Λαός να αφεθεί στο δίλημμα, μεταξύ αυτών που μας οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή και αυτών που είδαν την καταστροφή ως ευκαιρία για εκμετάλλευση τόσο Οικονομική όσο και Πολιτική. Δεν μπορεί ο λαός να αμφιταλαντεύεται μεταξύ αυτών που ενίσχυσαν την διαπλοκή και την κλεπτοκρατία και προώθησαν τα συμφέροντα των ολίγων ευνοουμένων του περίγυρου τους την ίδια ώρα που άλλοι έκαναν θυσίες ή θυματοποιούνταν.

Αυτές οι εκλογές δεν γίνονται ούτε για τα θα που σκοπό έχουν να συγκαλύψουν και να διαγράψουν τα τόσα λάθη του παρελθόντος, ούτε για να παραμείνουμε στα ίδια.

Αυτές οι εκλογές γίνονται για τις πραγματικότητες που ζούμε και που πρέπει ν’ αλλάξουν.

Αυτές οι εκλογές γίνονται γιατί οι πραγματικότητες της σημερινής Κύπρου είναι τραγικές και ανυπόφορες και πρέπει ν’ αλλάξουν. Για ν’ αλλάξουν όμως χρειάζεται ανατροπή και για να πετύχουμε την ανατροπή πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς. Και η πραγματικότητα που ζει ο Κύπριος σήμερα δεν είναι αυτά που λέγονται τώρα προεκλογικά, είναι αυτά που ζει στο σπίτι του, στη γειτονιά του, στο χωριό και την πόλη του.

Είναι:

1. Ατιμωρησία. Αντί διερεύνηση διαδρομών χρημάτων προς Κόμματα – Πολιτικούς και Κρατικούς Αξιωματούχους, περιοριζόμαστε σε τάχα τιμωρία στο μέλλον και αντί να ερευνηθούν τα ανταλλάγματα που έδωσαν τα Κόμματα περιορίζονται να μας πουν ότι για την FOCUS δεν υπάρχουν ποινικά αδικήματα.

2. Εξευτελιστικό ποσό πείνας €480 του Ε.Ε.Ε. και ακόμα πιο κάτω που το ζουν 60,000 άνθρωποι και ακόμα χιλιάδες αναμένουν ή απορρίπτονται για μικρές δικαιολογίες.

3. Άνεργοι

4. Οι Φοιτητές μας – όσοι καταφέρνουν να συνεχίζουν τις σπουδές τους ζουν με την Αβεβαιότητα και μάλλον όταν θα πάρουν το πτυχίο τους θα είναι άνεργοι Επιστήμονες.

5. Χιλιάδες νέοι εξορίζονται, μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά υπολογίζονται σε 20,000

6. Απολυθέντες από τις Κυπριακές Αερογραμμές, την Eurocypria, την Λαϊκή Τράπεζα. Ειδικά οι απολυθέντες της Λαϊκής ζουν με τις κούφιες υποσχέσεις για το Ταμείο Προνοίας τους.

7. Κουρεμένοι όπως ονομάσαμε αυτούς που τους έκλεψαν τις καταθέσεις ξεγελασμένοι από τα Αξιόγραφα πρώην Μέτοχοι χωρίς καμιά ελπίδα ή ουσιαστικό πρόγραμμα ανακούφισης των αδικημένων.

8. Κλείσιμο των μικρομεσαίων εταιρειών. Διάλυση μεγάλου μέρους της πραγματικής οικονομίας, απώλεια τεχνογνωσίας και αύξηση της ανεργίας.

9. Χιλιάδες στην πόρτα εξόδου προς την ανεργία με πρώτους τους υπαλλήλους των Τραπεζών που τους δείχνουν την έξοδο.

10.Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (Μ.Ε.Δ.), με πενιχρή λειτουργία των Τραπεζών – Εγκλωβισμένες περιουσίες, Δέσμιους Εγγυητές και με τους κερδοσκόπους να καραδοκούν.

11.ΓΕΣΥ – Διαλυμένες οι υπηρεσίες της Υγείας, αδύναμες να ανταποκριθούν με σκάνδαλα και λίστες αναμονής που θα αυξήσουν τα σκάνδαλα.

12.Εκροές χρημάτων στο εξωτερικό πριν από το κούρεμα και καμιά προσπάθεια έρευνας τώρα και έγγραφα από τον Παναμά πέραν της λίστας Λαγκάρτ.

Υπάρχει άλλος δρόμος από την αλλαγή, την ανατροπή και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ;

Δημήτρης Συλλούρης
Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας – Κίνημα Αλληλεγγύη