Τα βραβεία του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Η ταινία «Η Αδερφή Μου» της Ούρσουλα Μέγιερ απέσπασε την υψηλότερη διάκριση του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE, στην τελετή απονομής που ολοκλήρωσε το 11μερο φεστιβάλ. Η ταινία της Ούρσουλα Μέγιερ, που προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες, συγκίνησε την κριτική επιτροπή «όχι μόνο με την αρτιότητά της αλλά κυρίως με την ιδιαίτερη ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει θέματα όπως η οικογένεια, η μοναξιά και η απώλεια της αθωότητας», όπως τόνισε η πρόεδρος, Ευτυχία Ιωσηφίδου.

Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας βράβευσε τους καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς ελληνικών ταινιών σε μια σύντομη τελετή πριν από την προβολή της ταινίας «Η Κόρη» του Θάνου Αναστόπουλου, που ήταν και η δεύτερη προβολή-έκπληξη του φεστιβάλ. Ο Ηλίας Δημητρίου ανακυρήχθηκε καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης για το «Fish n’ Chips» (φωτογραφία), ενώ η Κίκα Γεωργίου και ο Διομήδης Κουφτερός βραβεύτηκαν για τις ερμηνείες τους στις ταινίες «Η Πόλη των Παιδιών» και «Fish n’ Chips» αντίστοιχα.

Οι τρεις νικητές ευχαρίστησαν θερμά την κριτική επιτροπή, που αποτελούνταν από τους Σωτήρη Γκορίτσα, Αργύρη Παπαδημητρόπουλο, Μαρία Ναυπλιώτου, Ηλία Αδάμη και Κωνσταντίνο Κοντοβράκη, καθώς και το φεστιβάλ για την τιμή αυτή.

www.aiff.gr