Τα αρνάκια έξω από το μαντρί… τα τρώνε οι λύκοι….

Πριν από μερικές μέρες δύο εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας “Πολίτης”  και “Σημερινή” ασχολήθηκαν εκτεταμένα με την ίδρυση  νέου κόμματος στο κεντρώο χώρο.

Η “Σημερινή” αναφερόταν στον τέως πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Μάριο Καρογιάν που μαζί με την Ελένη θεοχάρους και τον Νίκο Κατσουρίδη θα ιδρύσουν νέο κόμμα για να  πάρουν το χώρο του κέντρου. Η είδηση φυσικά διαψεύστηκε από το Μάριο Καρογιάν και την Ελένη Θεοχάρους καθώς και από τον Νίκο Κατσουρίδη.

Ο “Πολίτης” με τίτλο “πολιτικός τοκετός και νέο κόμμα στο κέντρο”   έκανε αναφορά στον επίσης  τέως πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Μάριο Καρογιάν και στον νυν αντιπρόεδρο Χρήστο Πατσαλίδη οι οποίοι μαζί με τους βουλευτές, Άγγελο Βότση,  Αθηνά Κυριακίδου, Φύτο Κωνσταντίνου, Γεώργιο Προκοπίου και  Αλέκο Τρυφωνίδη είναι έτοιμοι να ιδρύσουν το νέο κόμμα… Επίσης μαζί τους στην προσπάθεια αυτή ανέφεραν, ο Γιώργος Λακκοτρύπης και Μάριος Δμητριάδης οι δύο υπουργοί οι οποίοι έφυγαν από το ΔΗΚΟ.

Η αλήθεια είναι μία όμως…. Κανένας δεν φεύγει από το ΔΗΚΟ γιατί απλά δεν θέλουν να χαρίσουν το κόμμα στο Νικόλα Παπαδόπουλο…. Θα παραμείνουν εκεί και θα κάνουν αντιπολίτευση μέσα στον ίδιο το κομματικό τους χώρο.

Για ιστορικούς λόγους ας αναφερθούμε στην ιστορική φράση που κάποτε έχει πει ο μακαρίτης ο Ευάγγελος Αβέρωφ Τοσίτσας, υπουργός άμυνας επί Καραμανλή το 1974 : “Όποιος φύγει από το μαντρί, τον τρώνε οι λύκοι”….

Την ίδια φράση ανέφερε και τη τελευταία δεκαετία ο μακαρίτης ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, υπουργός δικαιοσύνης επί Ανδρέα Παπανδρέου…

Ας ανατρέξουμε επίσης στον πρώτο ο οποίος έφυγε από το ΔΗΚΟ, την  τότε Δημοκρατική Παράταξη, τον τέως πρόεδρο της Βουλής,  μακαρίτη Αλέκο Μιχαηλίδη ο οποίος ήθελε να πάρει τότε το κόμμα  αλλά ο Σπύρος Κυπριανού δεν του το έδωσε και παρέμεινε πρόεδρος του κόμματος.

Ο Αλέκος Μιχαηλίδης λοιπόν έφυγε και δημιούργησε τη ΝΕΔΗΠΑ, αλλά δεν κατάφερε να εκλέξει ούτε ένα βουλευτή, αν και ήταν το καλό παιδί του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α’, εξ ου και τον φώναζαν τότε ΝΕΔΗ-ΠΑΠΑ, μετά όμως την αποτυχία του κόμματος να εκλέξει Βουλευτή, διέλυσε το κόμμα του και προσχώρησε στο ΔΗΣΥ. Όταν δε ανέλαβε ο Γλαύκος Κληρίδης τη διακυβέρνηση της Κύπρου τον διόρισε Υπουργό Εξωτερικών.

Ο δεύτερος ο οποίος έφυγε από το ΔΗΚΟ, ήταν ο Ντίνος Μιχαηλίδης ο οποίος σήμερα βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού  και έιχε ιδρύσει τότε ένα μικρό κομματίδιο το ΑΔΗΚ, το οποίο στεγαζόταν στη λεωφόρο Μακαρίου Γ’ στη πολυκατοικία του Πάνου Εγγλέζου.

Μετέπειτα είχαμε τον Αλέξη Γαλανό ο οποίος έφυγε και “πήρε βενζίνη στον Κληρίδη”  για να εκλεγεί Προέδρος τη δεύτερη πενταετία  και ίδρυσε τότε το κόμμα ΚΕΑ όπου στεγαζόταν στην Έγκωμη  στη πολυκατοικία Pizza Tower.

Όλοι τους διέλυσαν τα κόμματα που δημιούργησαν φεύγοντας απο το ΔΗΚΟ  και δεν κατάφεραν να ορθοποδήσουν με τίποτα…

Άρα αυτοί που σκέφτονται ακόμα να φύγουν πρέπει να κάνουν δεύτερες σκέψεις, γιατί…

“Όσοι φύγουν από τον μαντρί… τους τρώνε οι λύκοι”…