Τα αεροδρόμια ανοίγουν στις 9 Ιουνίου – Το άνοιγμα θα γίνει σε δύο φάσεις – Δείτε τις χώρες…

  • Στην πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται: η Ελλάδα, η Μάλτα, η Βουλγαρία, η Νορβηγία, η Αυστρία, η Φιλανδία, το Ισραήλ, η Γερμανία και Σλοβενία, η Ουγγαρία, η Δανία, η Σλοβακία και η Λουθουανία.
  • Δεδομένος θα πρέπει να θεωρείται ο διαχωρισμός των επιβατών από είκοσι χώρες σε τρείς κατηγορίες για να ταξιδέψουν από και προς την Κύπρο, με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας προέλευσης τους…

Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο συνήλθε 15 λεπτά πριν τις 12 με μοναδικό θέμα συζήτησης το άνοιγμα των Αεροδρομίων και των Ξενοδοχείων.

Η πρώτη φάση είναι 9-19 Ιουνίου και η δεύτερη 20 Ιουνίου και μετέπειτα

Ο υπουργός ανέφερε ότι έγινε ταξινόμηση των χωρών με βάση την επιδημιολογική τους εικόνα.

Στην πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται: η Ελλάδα, η Μάλτα, η Βουλγαρία, η Νορβηγία, η Αυστρία, η Φιλανδία, το Ισραήλ, η Γερμανία και Σλοβενία, η Ουγγαρία, η Δανία, η Σλοβακία και η Λουθουανία.

Στη δεύτερη η Ελβετία Πολωνία, Ρουμανία, Κροατία, Εσθονία και Τσεχία.

Υπενθυμίζεται ότι το αντίστοιχο ελληνικό εξελίσσεται σε δυο μέτωπα. Η πρώτη αφορά το εγχώριο μέτωπο και το δεύτερο αφορά το άνοιγμα των συνόρων και την προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ.Καρούσος το άνοιγμα των Αεροδρομίων και του τουρισμού θα γίνει σε δυο φάσεις, αρχής γενομένης από τις 9 Ιουνίου. Η Πρώτη Φάση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Ιουνίου και η Δεύτερη από τις 20 Ιουνίου.

Σε χώρες όπου τεκμηριωμένα οι Αρχές αδυνατούν να παρέχουν τεστ σε ενδιαφερόμενους προς Κύπρο θα παρέχεται η υπηρεσία αυτή κατά την άφιξή τους στο νησί μας.

Από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας 25/5 καταργείται η καραντίνα. Όλοι όσοι βρίσκονται σε ξενοδοχεία θα πάνε για αυτοπεριορισμό στο σπίτι τους.

Ξενοδοχεία

Τα ξενοδοχεία επαναλειτουργούν από την 1η Ιουνίου με βάση σχετικά πρωτόκολλα που αναλκοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Δεδομένος θα πρέπει να θεωρείται ο διαχωρισμός των επιβατών από είκοσι χώρες σε τρείς κατηγορίες για να ταξιδέψουν από και προς την Κύπρο, με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας προέλευσης τους.

Τα μέλη της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσαν χθες μολις ένα νέο κρούσμα κορωνοίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό 923. “Η επιδημιολογική εικόνα παραμένει εξαιρετική και οφείλουμε όλοι, ο καθένας στο μερίδιο που του αναλογεί, να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.” καλούν οι επιστήμονες.