Τα αίτια θανάτου του βρέφους θα διαφανούν από τις τοξικολογικές εξετάσεις

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή της Δημοκρατίας Αγγελική Παπέττα, οι τοξικολογικές και παθολογοανατομικές εξετάσεις που θα διενεργηθούν σε δείγματα που λήφθηκαν σήμερα από το βρέφος, θα καταδείξουν τα αίτια θανάτου του.

Η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 9μηνου βρέφους που άφησε τη τελευταία του πνοή την περασμένη Δευτέρα στο Μακάριο Νοσοκομείο, διενεργήθηκε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, από την Ιατροδικαστή της Δημοκρατίας Αγγελική Παπέττα στην παρουσία του Ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού εκ μέρους της οικογένειας.

Oπως δήλωσε  η κ. Παπέττα «έχουμε λάβει δείγματα από τον εγκέφαλο, τον πνεύμονα, το επινεφρίδιο καθώς και δείγμα αίματος και εγκεφαλονωτιαίο υγρό τα οποία θα αποσταλούν στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και στο Μικροβιολογικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για τις απαραίτητες εξετάσεις».

Πρόσθεσε ότι «τη Δευτέρα θα ληφθούν και τα ιστολογικά δείγματα τα οποία θα σταλούν για τις παθολογοανατομικές εξετάσεις».

Σε ερώτηση κατά πόσον είναι ξεκάθαρο ότι το βρέφος άφησε τη τελευταία του πνοή από μινιγγιτιδόκοκκο η κυρία Παπέττα απάντησε πως «θα αναμένουμε να βγουν οι εξετάσεις προκειμένου να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα».

Αφού ανέφερε ότι η νεκροτομή διήρκησε αρκετές ώρες πρόσθεσε πως «από αυτή τη στιγμή το βρέφος είναι έτοιμο για ταφή και έχει ενημερωθεί η οικογένεια».