Τέταρτο θέμα η Ελλάδα στο Eurogroup της Παρασκευής

Τα μέτρα του 2018 και των επόμενων ετών, το εργασιακό και η αγορά ενέργειας είναι τα ανοικτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα, σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα της συνόδου του Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Αναλυτικά, η ατζέντα αναφέρει ότι τι Eurogroup θα ενημερωθεί για την πρόοδο που σημειώθηκε στις συζητήσεις μεταξύ των Θεσμών (Κομισιόν, ΕΚΤ, ESM, ΔΝΤ) και των ελληνικών αρχών από την τελευταία συνάντηση του Μαρτίου.

Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στα βασικά, εκκρεμή ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία για ένα συνολικό πακέτο πολιτικών που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Τα ζητήματα αυτά περιλαμβάνουν τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και ενέργειας και την επανεξισορρόπηση των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα, δηλαδή από το 2018 και μετά”

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία του συνεδρίαση το Μάρτιο, το Eurogroup είχε ενημερωθεί για την επικρατούσα κατάσταση, μετά την αποστολή στην Αθήνα. Είχε αποφασιστεί ότι οι συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των Θεσμών θα εντατικοποιούνταν στις Βρυξέλλες, με έμφαση στα βασικά εκκρεμή ζητήματα και με στόχο να επιτευχθεί σύντομα μια συμφωνία σε ένα πακέτο πολιτικών.