Σκληρή απάντηση Στουρνάρα στον ΣΥΡΙΖΑ: δεν είμαστε ΔΕΚΟ

Σκληρή απάντηση έδωσαν κύκλοι προσκείμενοι στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, για τις εκκαθαρίσεις και μετακινήσεις διευθυντών στην ΤτΕ, για τις οποίες κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υποστηρίζουν, η «Τράπεζα της Ελλάδας δεν είναι ΔΕΚΟ», ενώ απαντώντας στις αιτιάσεις των κυβερνητικών βουλευτών περί «αδικαιολόγητων προαγωγών», τονίζουν πως «είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ανεξάρτητης Τράπεζας της Ελλάδος, βάσει της συνθήκης και κανενός άλλου. Σε κάθε περίπτωση οι προαγωγές έγιναν με αξιοκρατικό τρόπο που δεν επιδέχεται ουδεμίας αμφισβήτησης».

Στην ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή μεταξύ άλλων αναφερόταν και η περίπτωση προαγωγής συνδικαλιστή με αποδοχές βαθμού υποδιευθυντή, που δεν δικαιολογεί η υπηρεσία του (κλάδος ασφάλειας), δεν προβλέπεται από το καταστατικό της τράπεζας ούτε από τις συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ, αλλά και προαγωγή εκπροσώπου εργαζομένων, αποσπασμένου
εκτός τράπεζας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό (υποδιευθυντής), χωρίς κανένα φύλλο αξιολόγησης, εκτός κάθε δεοντολογίας και προβλέψεων του εσωτερικού κανονισμού, τις συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ, που προβλέπει διαφορετικές διαδικασίες και του καταστατικού της τράπεζας.

Η ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές είναι αν το αρμόδιο υπουργείο «προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αδικαιολόγητων προαγωγών στελεχών και διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος».