Τέταρτη σύλληψη για το κορωνοπάρτι και επίθεση σε αστυνομικούς

Τέταρτη σύλληψη για το κορωνοπάρτι και επίθεση σε αστυνομικούς

Στη σύλληψη ακόμα ενός προσώπου ηλικίας 47 ετών, προχώρησε σήμερα το μεσημέρι η Αστυνομία με δικαστικό ένταλμα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης συνάθροισης, οχλαγωγίας, επίθεσης και πρόκλησης βαριάς και πραγματικής σωματικής βλάβης, παρεμπόδισης μελών της Αστυνομίας κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους, κοινής επίθεσης, δημόσιας εξύβρισης, απειλής, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς και αδικήματα που αφορούσαν τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο. Για την ίδια υπόθεση τελούν υπό κράτηση ακόμη τρία πρόσωπα ηλικίας 27, 26 και 25 ετών.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 7.30 χθες βράδυ, μετά από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία, ότι σε κοινό προαύλιο τριών οικιών σε περιοχή της Πάφου διεξαγόταν πάρτι με μεγάλο αριθμό ατόμων, περίπολα της Αστυνομίας, αποτελούμενα από δύο μέλη της Αστυνομίας, ένα μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ένα στέλεχος της Εθνικής Φρουράς, μετέβησαν στην περιοχή.

Κατά την άφιξη τους στο σημείο, διαπιστώθηκε ότι 20 – 25 πρόσωπα διασκέδαζαν και αφού εντοπίστηκε η ιδιοκτήτρια των οικιών, της έγιναν συστάσεις για άμεση συμμόρφωση με τα σχετικά διατάγματα και αποχώρηση των παρευρισκομένων.

Ακολούθως, μετά την πάροδο μισής ώρας περίπου, τα περίπολα κλήθηκαν εκ νέου για να μεταβούν στο εν λόγω σημείο, αφού σύμφωνα με τη σχετική πληροφόρηση το πάρτι συνεχιζόταν.

Κατά την άφιξη τους στο σημείο, διαπιστώθηκε ότι παρέμειναν εκεί η 47χρονη, καθώς και άλλα επτά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να επιτέθηκαν εναντίον των μελών των περιπόλων, να τους κτύπησαν, να τους εξύβρισαν και να τους απείλησαν.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τα δύο μέλη της Αστυνομίας και το μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών και πήραν εξιτήριο.

Όπως διαπιστώθηκε, ο ένας αστυφύλακας υπέστη κάταγμα αριστερού ώμου, ο δεύτερος αστυφύλακας υπέστη κάκωση κάτω χείλους, εκχύμωση τραχηλικής χώρας και εκχύμωση περιοφθαλμικής και το μέλος της Π.Υ. υπέστη εκδορά και εκχύμωση στο αριστερό βλέφαρο.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.