“Τέλος” και επίσημα ο Γκέκας από τη Λεβάντε

Τη λύση της συνεργασίας με τον Έλληνα άσο αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ισπανικής ομάδας, στο πλαίσιο ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου που έλαβε τέλος το απόγευμα της Τρίτης.

Το θέμα του Λαρισαίου φορ συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Λεβάντε οπότε και αποφασίστηκε ότι ο Φάνης Γκέκας δεν αποτελεί πια παίκτη της ισπανικής ομάδας, αφού ανάμεσα στις δυο πλευρές υπεγράφησαν και τα απαραίτητα έγγραφα για την αποδέσμευσή του.

Από την πλευρά της η Λεβάντε ευχαρίστησε τον παίκτη για τη συνεργασία που είχαν και τον επαγγελματισμό που επέδειξε τους μήνες που φορούσε τη φανέλα της ομάδας. Οι άνθρωποι της Λεβάντε του ευχήθηκαν κάθε επιτυχία σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Στο διάστημα παραμονής του στην ομάδα ο Γκέκας μέτρησε μόλις τέσσερις συμμετοχές (χωρίς να πετύχει γκολ) στην πριμέρα ντιβιζιόν. Ο Έλληνας φορ είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο, αλλά δεν θα λάβει αποζημίωση για τον υπολειπόμενο χρόνο, εκτός των δεδουλευμένων του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο διεθνής Έλληνας επιθετικός είχε ξεκαθαρίσει στη διοίκηση της Λεβάντε πως δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στον σύλλογο και πως επιθυμεί να αποχωρήσει. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα έχει ταλαιπωρηθεί και από αρκετούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να έχει χάσει πολλές προπονήσεις και να μην έχει προσφέρει τα αναμενόμενα στην πρώην ομάδα του.

Πλέον, ο Γκέκας θα πρέπει να βρει σύλλογο κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η θέση του στην εθνική ομάδα καθίσταται επισφαλής, σε μια περίοδο μάλιστα που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διεκδικεί την πρώτη θέση του ομίλου του στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2014.