Τέλος εποχής για την Αρχή Κρατικών Εκθέσεων

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, θα ετοιμάσει σύντομα πρόταση με αναλυτική καταγραφή των υποχρεώσεων της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων με σκοπό το άμεσο κλείσιμο της Αρχής.

Αυτό αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το οποίο ενέκρινε επίσης τη χορήγηση ενίσχυσης ήσσονος σημασίας ύψους €200.000 στην Αρχή Κρατικών Εκθέσεων, για σκοπούς αντιμετώπισης των άμεσων εξόδων της.

Όπως αναφέρεται, η πρόταση του Υπουργού θα περιλαμβάνει «αναλυτική καταγραφή των υποχρεώσεων και της περιουσίας της Αρχής (κινητής και ακίνητης), με σκοπό να αποφασιστεί το άμεσο κλείσιμο της Αρχής, κατά τρόπο ώστε όλα τα περιουσιακά της στοιχεία όπως και οι υποχρεώσεις της, να περιέλθουν στην ιδιοκτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Προστίθεται ακόμη ότι το Υπουργικό «εξουσιοδότησε ακόμη τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, σε συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών, να υποβάλει νομοσχέδιο για μεταφορά του προσωπικού της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων, που θα επιλέξει να μεταφερθεί, στη Δημόσια Υπηρεσία».