Τέλη του Μάη οι αναδιαρθρώσεις δανείων στο Συνεργατισμό

Ο Πρόεδρος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης δήλωσε ότι, ο Συνεργατισμός πιάνει δουλειά για τις αναδιαρθρώσεις δανείων, προσθέτοντας ότι μέχρι το τέλος του μήνα ο Συνεργατισμός θα είναι εκατό τοις εκατόν έτοιμος.
«Προχωρούμε με τους συμβατικούς τρόπους που έχουμε συμφωνήσει στο σχέδιο αναδιάρθρωσης και αναμένουμε το τέλος του μήνα θα είναι πλήρως λειτουργήσιμη η καινούργια διεύθυνση όπου θα παρουσιάσουμε όλες τις δράσεις που θα κάνουμε και η οργανική δομή και στρατηγική μας για αυτό θέμα. Επομένως είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να είμαστε 100% έτοιμη σε αυτό το θέμα», είπε ο κ. Χατζηγιάννης σε σημερινές του δηλώσεις.

Αναφορικά με το δανειακό χαρτοφυλάκιο του Συνεργατισμού ο κ. Χατζηγιάννης δήλωσε: «είναι πολύ διαφορετικό επειδή έχουμε να κάνουμε με το νοικοκυριό, το μέγεθος των δανείων είναι γύρω στις €200,000 το κάθε δάνειο και χρειάζεται βασικά μια συγκεκριμένα, θα έλεγα, αντιμετώπιση».
«Έχει καθοριστεί η στρατηγική, πιάνουμε δουλειά και στις ΣΠΕ αλλά και με την κεντρική μονάδα και νοιώθουμε και εμείς έτοιμοι και σίγουροι ότι με τη μεγάλη προσπάθεια και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα μπορέσουμε να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, τα οποία όμως θα πάρουν κάποιο χρόνο για να φανούν ακριβώς λόγω του ορισμού των ΜΕΔ και θα έλεγα και του μεγάλου αριθμού των δανείων το οποίο έχουμε», είπε.

Ο κ. Χατζηγιάννης απαντώντας σε ερώτηση αν οι αναδιαρθρώσεις θα αφορούν μείωση του επιτοκίου και επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής, περιορίστηκε να πει πως «σίγουρα πρέπει οι αναδιαρθρώσεις να είναι βιώσιμες».
«Και θα χρησιμοποιηθούν θα έλεγα όλα τα διαθέσιμα μέσα και όλοι οι διαθέσιμοι τρόποι έτσι ώστε να είναι βιώσιμες ο αναδιαρθρώσεις», κατέληξε.