Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Κούρδαλι – Μάχη με τις φλόγες στην Ασίνου

Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Κούρδαλι – Μάχη με τις φλόγες στην Ασίνου

Όπως δήλωσε ο ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών Ανδρέας Χρίστου, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το πύρινο μέτωπο κοντά στα χωριά Κούρδαλι και Σπήλια, ενώ το βάρος ρίχνεται πλέον στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ασίνου, με τον πύρινο κλοιό κατευθύνεται προς την κοινότητα Κανναβιών.

«Σήμερα πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να κλείσουμε το θέμα Σπήλια – Κούρδαλι και ήδη συγκεντρώνουμε τις δυνάμεις μας προς την άλλη κατεύθυνση, τα Καννάβια» .

Για το μέτωπο στα χωριά Κούρδαλι και Σπήλια, ο κ. Χρίστου είπε ότι στην περιοχή επιχειρούν αρκετές δυνάμεις ενώ επικρατεί νηνεμία.

Νωρίτερα, το πύρινο μέτωπο είχε επεκταθεί κοντά στο Κούρδαλι, «αγγίζοντας» δρόμους ενώ κινδύνευσαν και σπίτια, όμως οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να περιορίσουν την επέκτασή του, ρίχνοντας αρκετή ποσότητα νερού, με τον εκπρόσωπο του Τμήματος Δασών να είναι αισιόδοξος ότι στο κομμάτι αυτό «πάμε καλά».

Η κατάσταση δεν είναι το ίδιο ενθαρρυντική στο μέτωπο της Ασίνου, όπου η πυρκαγιά έχει ξεπεράσει την κορυφογραμμή, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην πυρόσβεση, ενώ κατευθύνεται προς τα Καννάβια.

Σύμφωνα με τον κ. Χρίστου, αν και η απόσταση είναι αρκετά μεγάλη, η κατεύθυνση της πυρκαγιάς φαίνεται ότι έχει πάρει πορεία προς την κοινότητα με τον εκπρόσωπο του Τμήματος Δασών να λέει ότι είναι σε εξέλιξη ο συντονισμός αρκετών μονάδων στην περιοχή.

Εξάλλου, ο κ. Χρίστου δήλωσε ότι έφτασε αργά το απόγευμα το ιταλικό αεροσκάφος που θα συνδράμει τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, με τον χειριστή του να τυγχάνει ενημέρωσης. Αναμένεται να ενταχθεί στις επιχειρήσεις από αύριο, όπως εξάλλου και τα αεροσκάφη από τη Γαλλία που αναμένεται να φτάσουν απόψε το βράδυ στο νησί.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Χρίστου, ο δασοπυροσβέστης που είχε μεταφερθεί νωρίτερα με αναπνευστικά προβλήματα έχει πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο Κυπερούντας.