Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να προσφέρει βοήθεια στη κατάσβεση των πυρκαγιών

Με γραπτή του ανακοίνωση το Τούρκος Υπουργός Δασών και Υδάτων της Τουρκίας Βεϊσέλ Έρογλου, αναφέρει ότι σε περίπτωση που θα υπάρξει αίτημα, 2  ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος είναι έτοιμα με διαταγές του Τούρκου Πρωθυπουργού να πετάξουν στην Κύπρο για να προσφέρουν βοήθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Τα δύο ελικόπτερα βρίσκονται στις περιοχές Άναμουρ και Σιλιφκε της Μερσίνας και το αεροσκάφος στην Αττάλεια. Προστίθεται ότι στην περίπτωση που υπάρξει αίτημα, θα πετάξουν αμέσως για να παρέμβουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στην ίδια ανακοίνωση ο Βεϊσέλ Έρογλου αναφέρει ότι η Τουρκία είναι από τις πιο ισχυρές και υψηλής τεχνολογίας χώρες στον τομέα της κατάσβεσης πυρκαγιών, επισημαίνοντας ότι μερικές φορές οι γειτονικές χώρες ζητούν βοήθεια από την Τουρκία για την κατάσβεση πυρκαγιών και η Τουρκία ανταποκρίνεται.

“Επειδή τα δάση είναι κοινή ιδιοκτησία όλης της ανθρωπότητας. Αυτά τα δάση είμαστε υποχρεωμένοι να τα παραδώσουμε στις γενιές του μέλλοντος“, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός. Πρόσθεσε ότι είναι σε θέση να προσφέρουν βοήθεια στην Αφρική, τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ασία. “Εμείς πάντοτε είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε για την κατάσβεση πυρκαγιών στις γειτονικές χώρες. Παλαιότερα είχαμε προσφέρει βοήθεια και στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Αζερμπαϊτζάν, το Ισραήλ, τη Λιβύη και τη Βουλγαρία. Δεν θα αποφύγουμε να προσφέρουμε τη βοήθειά μας σε περίπτωση που υπάρξει αίτημα από τη νότια Κύπρο”, είπε ο Τούρκος Υπουργός.