Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά – Νέα πυρκαγιά σε Πέρα Πεδί και Λόφου

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις δέκα το πρωί σε τέσσερα μέτωπα στην περιοχή Σκαρίνου, Αγίου Θεοδώρου, Χοιροκοιτίας, Τόχνης και Μαρωνίου. Ωστόσο εκτός ελέγχου παραμένει ένα μέτωπο στη νότια πλευρά του Αγίου Θεοδώρου.

Ο αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, δήλωσε ότι «ανοικτό υπάρχει μόνο το μέτωπο στη νότια πλευρά του Αγίου Θεοδώρου. Τα υπόλοιπα μέτωπα στην περιοχή έχουν τεθεί υπό έλεγχο ωστόσο στην περιοχή θα παραμείνουν απόψε ισχυρές επίγειες δυνάμεις για τυχόν αναζωπύρωση της φωτιάς».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «με το πρώτο φως αύριο το πρωί τα πτητικά μέσα αναμένεται να ριχθούν στη μάχη με τη φωτιά προκειμένου να τεθεί η κατάσταση υπό πλήρη έλεγχο».

Την περιοχή επισκέφθηκε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου και ενημερώθηκε για την πορεία της φωτιάς και για τις προσπάθειες των επίγειων και πτητικών μέσων να την θέσουν υπό έλεγχο.

Εν τω μεταξύ νέα πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 21.15 απόψε σε δύσβατη περιοχή μεταξύ Πέρα Πεδί – Λόφου και με δηλώσεις της η εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λίζα Κεμιτζή ανέφερε ότι «στη περιοχή έχουν μεταβεί επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών και του Ταμείου Θήρας».

Πρόσθεσε ακόμα ότι η φωτιά έχει ξεσπάσει σε τέσσερα μέτωπα, όπως ακριβώς η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στην περιοχή Χοιροκοιτίας, Τόχνης, Ψεματισμένου, Μαρωνίου, Αγίου Θεοδώρου και Σκαρίνου.