Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αύριο

Νέα συνάντηση θα έχουν αύριο οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την Ελληνική Κυβέρνηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αναφορικά με το ζήτημα της ΕΡΤ και την κρίση στην οποία οδήγησε την τρικομματική κυβέρνηση, αφού σήμερα δε φάνηκε να υπάρχει συμφωνία.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση έκανε λόγο για μία «πολύωρη και πολύ δύσκολη συζήτηση», η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο στις 8:30μμ και θα κρίνει σύμφωνα με τον ίδιο «πολλά κρίσιμα ζητήματα ταυτοχρόνως». «Η στάση μας διαπνέεται από πολύ ισχυρό αίσθημα εθνικής, θεσμικής και κοινωνικής ευθύνης», είπε ο κ. Βενιζέλος αναφέροντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν, αξιόπιστα, ζητήματα σεβασμού της δημοκρατικής τάξης, της δικαιοσύνης και της νομιμότητας, ζητήματα που αφορούν ένα θεσμό πολύ μεγάλης σημασίας που είναι η δημόσια ραδιοτηλεόραση και η αποκατάσταση της λειτουργίας της καθώς και «η επανεθεμελίωση με δίκαιο αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο της ύπαρξης της ίδιας της κυβέρνησης».

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του δεν θέλει εκλογές, αλλά σταθερότητα, προσθέτοντας ωστόσο ότι «θέλει να έχει μία κυβέρνηση αλλά όχι απλώς μία κυβέρνηση εθνικής ανάγκης. Θέλει μία κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας, μια κυβέρνηση που αφουγκράζεται τις αγωνίες και τις προτεραιότητες της κοινωνίας, της αγοράς, των εργαζομένων, των ανέργων, των επιχειρήσεων, μία κυβέρνηση που λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και με προοδευτικό πρόσημο σε ότι μας αφορά».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη σημασία του να υπάρξει συμφωνία που θα διασφαλίζει την άμεση συμμόρφωση στην απόφαση του ΣτΕ και την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε όλες τις συχνότητες της, η οποία όπως είπε «θα δίνει νέα ώθηση στην κυβέρνηση με μία επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία με κανόνες που θα τηρούνται γιατί αυτό επιβάλλει η δημοκρατική τάξη και η εθνική ανάγκη». Ο ίδιος δεσμεύτηκε να παρουσιάσει τις εξελίξεις λεπτομερώς αύριο στις 5μμ στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με συμμετοχή Πολιτικού Συμβουλίου, προκειμένου να επανέλθει στη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Καταβάλλω κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει λύση. Να επαναλειτουργήσει με όλες συχνότητες η δημόσια ραδιοτηλεόραση με κανονικό πρόγραμμα», είπε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας ότι αυτό δεν ήταν το μόνο θέμα που υπάρχει, αλλά βασικά είναι «τα ζητήματα της λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης». Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ «μία κυβέρνηση η οποία στηρίζεται από τρία κόμματα κατά συνέπεια πρέπει να εξασφαλίζει τον κοινό τόπο, την κοινή θέση και απόφαση και των τριών».

Ο κ. Κουβέλης θα προσέλθει στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αύριο, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ με την Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος. «Προέχει το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας, το συμφέρον του ελληνικού λαού» είπε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε ότι «πρέπει ο τόπος να οδεύσει στην έξοδο από τα αδιέξοδα που έχει οδηγηθεί από την οικονομική κρίση».