Σ. Χάσικος: Χρειάζεται συναίνεση όλων για το σύμφωνο συμβίωσης

Σήμερα κατά την πρώτη σύσκεψη που έγινε με εκπροσώπους από όλα τα κόμματα στο Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα το Σύμφωνο Συμβίωσης  ο Σωκράτης Χάσικος δήλωσε ότι “θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση από όλους, διαφορετικά δεν μπορεί να προχωρήσει”  και πρόσθεσε ότι “το Υπουργείο Εσωτερικών έχει συντάξει ένα προσχέδιο το οποίο έχουμε δώσει στους Βουλευτές”.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο κ. Χάσικος είπε ότι “θα μελετήσουν το προσχέδιο και θα έχουμε μια δεύτερη συνάντηση για το θέμα περί τον Σεπτέμβριο”.

Σημείωσε, πάντως, πως “το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει πρόταση ο Υπουργός Εσωτερικών στο Υπουργικό Συμβούλιο, χωρίς να υπάρχει εξασφαλισμένη συναίνεση για ψήφιση του Νομοσχεδίου από όλα τα εν τη Βουλή Κόμματα».

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο είναι υποχρεωτικό, με βάση τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Κύπρου, να έχουμε Σύμφωνο Συμβίωσης, ο κ. Χάσικος είπε πως αυτό δεν είναι υποχρεωτικό αλλά, όπως παρατήρησε, πολλά κράτη μέλη έχουν υιοθετήσει Σύμφωνο Συμβίωσης.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση και συγκεκριμένα κληθείς να σχολιάσει την άποψη της Εκκλησίας για το θέμα, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι “η άποψη της Εκκλησίας είναι διακηρυγμένη, είναι δεδομένη, η Εκκλησία διαφωνεί και η άποψή της είναι σεβαστή».