Σ.Χάσικος: “Λαικισμός και υπερβολές οι επικρίσεις του ΑΚΕΛ”

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος απέρριψε τις επικρίσεις του ΑΚΕΛ ότι η νέα κυβέρνηση ακύρωσε τα προγράμματα στεγαστικής πολιτικής που αφορούν τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, κάνοντας παράλληλα λόγο για «λαϊκισμό και υπερβολές» από πλευράς του κόμματος της αντιπολίτευσης.

Όπως είπε ο κ. Χάσικος η νέα κυβέρνηση διαχειρίζεται τους μειωμένους προϋπολογισμούς τους οποίους συνέταξε η κυβέρνηση Χριστόφια και διερωτήθηκε με ποιον τρόπο η νέα κυβέρνηση έχει αλλάξει την στεγαστική πολιτική του κράτους.
Μιλώντας στην Πάφο μετά από το μνημόσυνο των οκτώ ηρώων της κοινότητας Κουκλιών, ο κ. Χάσικος δήλωσε ότι είναι η προηγούμενη κυβέρνηση που διαπραγματεύτηκε το θέμα της στεγαστικής πολιτικής με την Τρόικα χωρίς ωστόσο να υπογράψει τη συμφωνία αφήνοντας τη νέα κυβέρνηση να το πράξει. Ό,τι ακριβώς έχει γίνει με το μνημόνιο, συνέχισε, το ίδιο έχει συμβεί και με τη στεγαστική πολιτική.

Ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ακόμη ότι το ΑΚΕΛ θα έπρεπε να ήταν ιδιαίτερα φειδωλό  όταν γίνεται αναφορά σε θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου εκεί ουσιαστικά «έχει καλλιεργηθεί μια κουλτούρα διαπλοκής». Η προηγούμενη κυβέρνηση, είπε, έχει δημιουργήσει ουρές δικαιούχων, προσθέτοντας ότι έχουν δοθεί ήδη εγκρίσεις σε 850 άτομα τα οποία αναμένουν σπίτι σε κυβερνητικό οικισμό. Αυτό αλλάζει τώρα, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, σημείωσε, έτσι ώστε να λάβουν βοήθεια όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Απέδωσε ευθύνες επίσης στην τέως Υπουργό Εσωτερικών Ελένη Μαύρου, η οποία όπως είπε δεν υπέγραψε τη συγκεκριμένη συμφωνία, ενώ για άλλα θέματα η προηγούμενη κυβέρνηση υπέγραφε μέχρι την τελευταία ημέρα πριν αναλάβει η επόμενη.